Siirry sisältöön
Tomaattinen possupasta ja pekoni-gremolata

Tomaattinen possupasta ja pekoni-gremolata

Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g

4

30min työaika + 30min kokonaisaika

Helppo

Lomien loputtua ja koulujen käynnistyttyä, päivittäisen pyörityksen keskellä tarvitaan nopeasti ja helposti valmistuvaa maukasta arkiruokaa. Tomaattinen possupasta pelastaa päivän kuin päivän, sillä se on valmista alle puolessa tunnissa. Sesongin kasviksilla höystetty pasta tarjoillaan tuoreista yrteistä, valkosipulista ja sitruunasta sekoitetun pekoni-gremolatan kera. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Tomaattinen possupasta
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
  • 1 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 dl lihalientä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 0.5 dl kivettömiä oliiveja
  • 350 g fettuccinepastaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
Pekoni-gremolata
  • 150 g Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 14 g jalapenoa
  • 0.5 dl persiljaa
  • 0.5 dl basilikaa
  • 65 g sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Ohje

Pasta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerin varret. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja selleri, jatka kuullottamista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja soijakastike.

Lisää lihaliemi ja anna kiehua noin vartin verran. Sillä aikaa paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi oliivit.

Kuumenna 2 rkl öljyä erillisellä pannulla ja paista Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet ruskistuneiksi ja kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Sekoita kaikki pastan ainekset eli kastike, kirsikkatomaatit, oliivit, possun suikaleet ja pasta keskenään. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoile pekoni-gremolatan kanssa.

Gremolata

Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit valmiiksi.

Ruskista pekoni pannulla rapsakaksi ja lisää valkosipuli joukkoon ihan paistamisen loppuvaiheessa. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 430 g
Energia 761 kJ / 182 kcal 3271 kJ / 782 kcal
Rasva 9 g 38.9 g
- josta tyydyttynyttä 1.7 g 7.4 g
Hiilihydraatit 15.8 g 67.8 g
- josta sokereita 1.2 g 5.2 g
Proteiini 8 g 36 g
Ravintokuitu 1.6 g 6.7 g
Suola 1.7 g 7.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle