Uuniperunat kahdella täytteellä
Uuniperunat ovat maukas vaihtoehto sekä lisukkeeksi että yksistään nautittaviksi. Kun täytteet ovat tarpeeksi ruokaisia, uuniperunat riittävät hyvin kevyeksi lounaaksi. Illalliseksi uuniperunan voi tarjoilla esimerkiksi mehevän naudan lehtipihvin kanssa.
Ainekset
-
- Rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa
- foliota
- Kinkkutäyte
-
- 1 pkt Tosi mureaa palvikinkkua
- 1 prk kermaviiliä
- 1 prk raejuustoa
- 1 tl sinappia
- 1 tl öljyä
- suolaa
- pippuria
- ruohosipulia
- persiljaa
- Meetvurstitäyte
-
- 1 pkt Snellman Pippurimeetvurstia
- 1 prk tuorejuustoa
- 1 rkl majoneesia
- suolaa
- pippuria
- ruohosipulia
- persiljaa
Uuniperunat kahdella täytteellä — Ohje
-
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
- Pese perunat, kuivaa ne ja kääri folioon.
- Kypsennä perunoita uunissa noin tunnin ajan
- Valmista täytteet uuniperunoiden kypsyessä.
- Kinkkutäyte: Suikaloi kinkku. Sekoita kinkkusuikaleet kermaviiliin ja lisää raejuusto sekä mausteet.
- Meetvurstitäyte: Suikaloi meetvursti. Sekoita meetvurstisuikaleet tuorejuuston kanssa. Lisää majoneesi ja mausta.
Vinkki!
Uuniperunan täytteitä on helppo muunnella omaan makuun sopiviksi esimerkiksi lisäämällä voimakkaampia mausteita kuten valkosipulia tai paprika- tai chilijauhetta.
Uuniperunat kahdella täytteellä -resepti videolla:
Löydät videon myös Youtubesta.
Vaihtelua uuniperunoille?
Kokeile vaihteeksi valmistaa mehevät uunibataatit pekonitäytteellä! Niin ikään Kanarian perunat Mojo Rojo -kastikkeella ovat maukas lisuke. Maukas ja hieman eksoottisempi täyte uuniperunoille on myös Latinalaisesta Amerikasta kotoisin oleva jauhelihapohjainen picadillo.
”Näitä me sanotaan Tosi mureiksi ja ihan syystä. Pitkä kypsytys tekee lihasta erinomaisen mureaa ja herkullista. Ja totta kai me valmisetaan Tosi mureat leikkeleet samojen periaatteiden mukaisesti kuin muutkin tuotteet. Eli parhaista raaka-aineista huolellisesti ja ammattitaidolla, aivan kuin ne tehtäisiin vain meille itsellemme.”
Robert, tuotekehittäjä