Siirry sisältöön
Välipäivien pasta carbonara

Välipäivien pasta carbonara

20min

4

Helppo

Pasta tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin jouluruokiin ja tämä klassikko toimii erinomaisesti myös joulukinkun tähteistä valmistettuna. # Vinkki! Herra Snellmanin Ohuen ohuesta pippurisesta kinkusta valmistuu myös oivallinen pasta carbonara!

Ainekset

Välipäivien pasta carbonara
  • 300 g Joulukinkkua kuutioituna
  • 1 kpl sipulia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 70 g parmesaani juustoa
  • 0.5 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 kpl ruukku oreganoa
  • 1 kpl mustapippuria myllystä
  • 400 g spagettia

Ohje

Kiehauta vesi ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli hienoksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kinkku ja sipulihake. Ruskista kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.

Vatkaa kananmunat ja ruokakerma kulhossa. Kaada keitetystä spagetista vesi pois ja sekoita pannulle kinkun ja sipulin joukkoon. Lisää pannulle myös munakermaseos ja parmesanraaste. Sekoita kunnes koko pasta on lämmintä, mutta varo kuumentamasta niin paljon, että kananmuna alkaa jähmettyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti tuoreiden yrttien kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 890 kJ / 212 kcal 2671 kJ / 635 kcal
Rasva 6.3 g 18.8 g
- josta tyydyttynyttä 3.9 g 11.6 g
Hiilihydraatit 22.9 g 68.8 g
- josta sokereita 0.7 g 2 g
Proteiini 15 g 44 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.1 g
Suola 0.5 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle