Valkosipulikastike
7
5min työaika + 5min kokonaisaika
Helppo
Valkosipulikastike sopii hyvin liharuokien kaveriksi. Tähän majoneesiseokseen voi myös halutessaan dipata esimerkiksi ranskalaisia tai kasviksia. Valkosipulikastike kuuluu lähes jokaisen suosikkeihin, eikä ihme, kyllähän se maku nyt vaan on niin herkullinen. Tässä nopean ja maistuvan valkosipulikastikkeen resepti, ole hyvä!
Ainekset
Valkosipulikastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl ruokakermaa
- 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 0.5 tl pippurimaustesekoitusta
Ohje
Sekoita valkosipulikastikkeen aineet ja anna maustua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.
Tarjoa esim. grillatun lihan lisukkeena.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 40 g | |
---|---|---|
Energia | 2191 kJ / 532 kcal | 876 kJ / 213 kcal |
Rasva | 57.4 g | 23 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.4 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 3.3 g | 1.3 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 0.6 g |
Proteiini | 2 g | 1 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.1 g |
Suola | 0.6 g | 0.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.