Siirry sisältöön
Jouluruoka

Jouluruoka

Joulu ei ole joulu ilman herkullista jouluruokaa. Jouluruoka onkin yksi parhaimmista tavoista päästä joulutunnelmaan ja jouluruoka tuokin mieleen paljon hyviä ja herkullisia muistoja. Parhaimmillaan jouluruoka on tietysti omassa keittiössä valmistettuna ja näiden reseptien avulla siinä on helppo onnistua.
Meillä Snellmanilla maukkaaksi todetut jouluruokareseptit yhdellä sivulla, ole hyvä!

Jouluruoka luo joulutunnelmaa

Mikään ei ole niin ihanaa, kun saapua huoneeseen, joka on pullollaan jouluruoasta syntyneitä tuoksuja. Siinä sitä onkin jo kerrassaan joulutunnelmaa.

Joulu on yksi niistä juhlista, joissa ruoka näyttelee todella suurta roolia. Jouluruoka voi tarkoittaa kaikkea joulun aikana tarjottavaa leivonnaisista jälkiruokiin. Monille kuitenkin perinteinen jouluruoka pitää sisällään ainakin joulukinkun, laatikot ja riisipuuron. Vaikka vanhat suosikit pysyvätkin pöydässä vuodesta toiseen, jouluruoka voi tarjota myös uusia ja yllättäviä makuja. Mikäli kinkku kaipaa rinnalleen vaihtoehtoa, kokeile vaikkapa naudanpaistisuikaleista valmistettavaa glögipataa! 

Näillä resepteillä niin perinteinen kuin uusia makuja sisältävä jouluruoka valmistuu kätevästi. Kannattaa myös muistaa, että kaikkea jouluruokaa ei tarvitse yrittää valmistaa kerralla valmiiksi, vaan esimerkiksi laatikot voi tehdä etukäteen. Laatikoiden valmistaminen etukäteen on myös suositeltavaa, jotta laatikot ennättävät maustua kunnolla ennen joulupöytään kantoa.