Siirry sisältöön
Keittiössä koettu yhteinen ruokailo on sydämen terveyden kannalta oiva investointi

Keittiössä koettu yhteinen ruokailo on oiva investointi koko perheen hyvinvointiin

Nyt toukokuun alussa vietetään Sydänviikkoa. Kansallisena teemana liputetaan tänä vuonna ruokailon puolesta, ja tähän ajatusmaailmaan meillä Snellmanilla on erittäin helppo yhtyä. Hyvät kotimaiset raaka-aineet, keittiössä yhdessä viihtyminen ja onnistuminen ovat aivanroolissa perheyrityksessämme.

Sydänmerkillä on Suomessa pitkät perinteet, ja kuluneen vuoden aikana myös Snellmanin tuotteissa Sydänmerkkiä on otettu käyttöön laajemmin. Sydänmerkki auttaa kuluttajaa tekemään sydämen terveyden kannalta parempia valintoja, ja se onkin oiva apu ohjaamaan valveutunutta kuluttajaa.

Sydämen terveyteen liittyy toki paljon muita aspekteja kuin pelkästään ainesosaluettelon lukeminen ja ravintoarvojen tarkastelu. Tämän vuoden teemana kansallisella sydänviikolla on yhdessä tekeminen ja onnistumisen tunteet ruokailon kautta.

Ota haaste vastaan ja aktivoi omat lapset tai lapsenlapset keittiössä näillä helpoilla vinkeillä.

Yönylisämpylä – helppoa kun heinän teko

Arkiaamut ovat usein esimerkiksi lapsiperheissä kiireisiä, mutta viikonloppuna on toivottavasti aikaa nauttia aamupalaa rauhassa perheen kesken.

Yönylisämpylät ovat helppo ja herkullinen valinta viikonloppuun. Pilko kaveriksi värikkäitä kasviksia ja herkullisia kokolihaleikkeleitä, joista löytyy paljon valinnanvaraa myös sydänmerkillä varustettuna. Lisäksi voi tarjoilla esimerkiksi valmiiksi pilkottuja tuoreita hedelmiä.

Näissä sämpylöissä taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan ainekset sekoitetaan keskenään illalla, ja taikina nostetaan yöksi jääkaappiin kohoamaan.

Yönylisämpylät

Aamulla taikina lusikoidaan leivinpaperille, ja kohoamiseen riittää jo pelkästään uunin lämpenemiseen kuluva 15 minuuttia. Taikinan lusikoiminen sujuu aikuisen avustuksella hyvin pieneltäkin lapselta.

Värikästä lihamakaronilaatikkoa on kiva tehdä

Lapset voi ottaa mukaan ruuanlaittoon myös päivällisen valmistelussa.

Klassisessa lapsiperheiden ikisuosikissa, lihamakaronilaatikossa, lapset voivat esimerkiksi mitata makaronin, sekoittaa munamaidon ja voidella paistovuoan. Annokseen saa mukavasti väriä esimerkiksi porkkanaraasteesta, jonka voi halutessaan myös sujauttaa munamaidon sekaan.

Makaronilaatikko

Myös salaattilingon vauhdikas pyörittäminen on pienemmille kokeille hauskaa puuhaa.

Loihdi Illan lämpimät voileivät yhdessä

Jos arkena ei ehdi perheen kanssa saman pöydän ääreen vielä päivällisellä, voi tilanteen korjata rauhoittamalla iltapala.

Jalkapallotreenien, soittotuntien ja talonyhtiön kokousten jälkeen voi istahtaa iltapalan ääreen vaihtamaan päivän kuulumisia. Lämpimät voileivät soveltuvat tähän hyvin, ja valmistuvat nopeasti.

Lapset on helppo ottaa mukaan valmisteluun, ja antaa luovuuden virrata.

Yhdessä tekemisen ilon kruunaa yhdessä ajan kanssa nautittu ateria.

Sydänviikko 8-15.5.2022

Hyvinvointi, myös sydämen, lähtee loppujen lopuksi hyvin pienistä asioista. Ruokapöydässä ruokitaan vatsan lisäksi myös onnistumisen iloa, yrittämistä ja hyvää tunnelmaa.

Lapset mukaan keittiöön!

Perheen yhteisiin ruokahetkiin kannattaa panostaa ja tehdä niistä kaikille odotettuja hetkiä.

Lisää vinkkejä yhdessä syömiseen, lapsiperheiden ruokailuun ja ruokailoon löydät sydänviikon teemasivuilta https://sydan.fi/sydanviikko/.

Nautitaan ruuasta!

Kuvaa klikkaamalla pääset Sydänviikko-sivustolle.