Yönylisämpylät

Yönylisämpylät

Aloita aamusi pikkuisen paremmin. Nämä herkulliset yönylisämpylät syntyvät aamupalapöytään kuin itsestään. Taikina sekoitetaan valmiiksi illalla, ja lusikoidaan uunipellille aamulla. Kokoa mehevien sämpylöiden väliin Herra Snellmanin leikkeleitä ja värikkäitä tuoreita kasviksia.

10 35 min

Ainekset

  • 4 dl kylmää vettä
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja

Yönylisämpylät — Ohje

  1. Illalla: Mittaa kulhoon kylmä vesi. Lisää muuta ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa saa jäädä löysäksi, eikä sitä tarvitse vaivata. Peitä taikina tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin kohoamaan n. 8 – 12 tunniksi.
  2. Aamulla: Nosta taikina huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 220 ˚C asteeseen. Lusikoi sämpylätaikinasta n. 10 kasaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota, kunnes uuni on lämmin, n. 15 minuuttia. Paista 220 ˚C asteessa uunin keskitasolla n. 25 – 30 minuuttia.
  3. VINKKI: Jos haluat valmistaa sämpylät jo samana päivänä, lisää vesi lämpimänä (42 ˚C) ja kohota taikinaa huoneenlämmössä n. 30 min. Lusiko taikina pelille ja kohota vielä n. 20 min.
Leikkeleet-Ohuen-ohuet-leikkeleet

“Me tuotiin nämä ohuen ohuet leikkeleet ensimmäisenä markkinoille 2000 -luvun alussa. Kaikissa meidän ohuen ohuissa leikkeleissä on korkea lihapitoisuus, yli 80 %. Kaikki savustetut leikkeleet savustetaan aidolla leppäsavulla. Siivut on taitettu ja aseteltu pakkaukseen limittäin, jonka ansiosta ne irtoavat toisistaan helposti. Näissä on aidosti ohuet siivut. Missään Snellmanin tuotteissa ei käytetä natriumglutamaattia eikä kamaraa ja me tehdään ne 100 % suomalaisesta lihasta. Näissä on erittäin tasianen väri, eikä näissä ole liikaa sattumia. Siipikarjatuotteissa on erittäin vähän lisäaineita ja kokolihaleikkeleet ovat todella proteiinipitoisia.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit