Blixtmarinerade kasslerspett med fräsch tomatsallad
4
30min tillagningstid + 50min total tid
Medel
Ingredienser
Blixtmarinerade kasslerspett
- 1 pkt Snellman Tunn kasslerbiff av lantgris 500 g
- 1 dl olja
- 3 vitlökslyftor
- 1 msk farinsocker
- 1 röd chili
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl balsamico
Tomatlöksallad
- 400 g körsbärstomat
- 1 schalottenlök
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 50 g basilika
Instruktioner
Marinad
Tillred först marinaden: Finhacka både chili och vitlök, flytta över i en skål och häll upp resten av ingredienserna och blanda.
Halvera kasslerbiffarna på längden och dränk i sin helhet i marinad. Låt mysa i marinaden minst 30 minuter.
Blötlägg grillspetten i kallt vatten.
Tomatlöksallad
Medan köttet tar smak framställer du din sallad: Tvätta och halvera körsbärstomaterna och fyll en stor skål.
Skala och halvera chalottenlöken, skär så tunna skivor du bara kan och blanda i med tomaterna. Fyll på med olja, salt och socker. Finhacka basilikan och rör i salladen.
Trä köttet på grillspetten och grilla varma, ca. 2 minuter per sida. Servera omedelbart tillsammans med din sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 275 g | |
---|---|---|
Energi | 928 kJ / 224 kcal | 2552 kJ / 616 kcal |
Fett | 18.6 g | 51.2 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 9.1 g |
Kolhydrat | 4.2 g | 11.5 g |
- varav sockerarter | 3.9 g | 10.7 g |
Protein | 9 g | 24 g |
Fiber | 0.7 g | 2 g |
Salt | 0.9 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.