Hoppa till innehållet
Blixtmarinerade kasslerspett med fräsch tomatsallad

Blixtmarinerade kasslerspett med fräsch tomatsallad

Tunn kasslerbiff av lantgris 500 g

4

30min tillagningstid + 50min total tid

Medel

I det här receptet blixtmarinerar vi våra härliga, tunna kasslerbiffar innan grillningen med vitlök, balsamico, farinsocker och chili. Och vad passar väl bättre till grillat än en fräsch, somrig sallad? Receptet är framtaget av Satokausi.fi webbplatsen.

Ingredienser

Blixtmarinerade kasslerspett
Tomatlöksallad
  • 400 g körsbärstomat
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 50 g basilika

Instruktioner

Marinad

Tillred först marinaden: Finhacka både chili och vitlök, flytta över i en skål och häll upp resten av ingredienserna och blanda.

Halvera kasslerbiffarna på längden och dränk i sin helhet i marinad. Låt mysa i marinaden minst 30 minuter.

Blötlägg grillspetten i kallt vatten.

Tomatlöksallad

Medan köttet tar smak framställer du din sallad: Tvätta och halvera körsbärstomaterna och fyll en stor skål.

Skala och halvera chalottenlöken, skär så tunna skivor du bara kan och blanda i med tomaterna. Fyll på med olja, salt och socker. Finhacka basilikan och rör i salladen.

Trä köttet på grillspetten och grilla varma, ca. 2 minuter per sida. Servera omedelbart tillsammans med din sallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 275 g
Energi 928 kJ / 224 kcal 2552 kJ / 616 kcal
Fett 18.6 g 51.2 g
- varav mättat fett 3.3 g 9.1 g
Kolhydrat 4.2 g 11.5 g
- varav sockerarter 3.9 g 10.7 g
Protein 9 g 24 g
Fiber 0.7 g 2 g
Salt 0.9 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan