Pikamarinoidut kasslervartaat ja kirsikkatomaattisalaatti
Snellmanin ohuet, maatiaispossun maustamattomat kasslerpihvit pikamarinoidaan tässä reseptissä balsamicolla, valkosipulilla ja chilillä, pujotetaan varrastikkuihin ja kypsennetään kuumassa grillissä. Ja mikä sopisikaan paremmin grilliruoan kaveriksi kuin raikas ja helppo salaatti?
Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.
3-4
50 min
Ainekset
-
- 1 pkt Snellmanin maatiaispossun ohut kasslerpihvi (500 g)
- 1 dl öljyä
- 0,5 dl balsamicoa
- 2-3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 kpl punainen chili
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- Tomaatti-sipulisalaatti
-
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl salottisipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 1 ruukku basilikaa
Pikamarinoidut kasslervartaat ja kirsikkatomaattisalaatti — Ohje
- Marinointi
-
- Valmista ensin marinadi: Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Siirrä kulhoon ja mittaa joukkoon muut ainekset.
- Leikkaa Snellman maatiaispossun ohuet kasslerpihvit puoliksi pituussuunnassa ja upota marinadiin kauttaaltaan. Anna kasslerpihvien marinoitua vähintään 30 minuuttia.
- Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.
- Tomaatti-sipulisalaatti
-
- Valmista lihan marinoituessa tomaattisalaatti: Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Siirrä isoon kulhoon.
- Kuori ja leikkaa salottisipuli puoliksi, siivuta mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja lisää tomaattien joukkoon. Mittaa sekaan öljy, suola ja sokeri. Hienonna basilika ja sekoita salaattiin.
- Pujota ohuet fileepihvit varrastikkuihin ja grillaa kypsäksi kuumalla grillillä noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoile heti tomaattisalaatin kera.
“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”
Ove, tuotekehittäjä