
Pikamarinoidut kasslervartaat ja kirsikkatomaattisalaatti
50min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
Pikamarinoidun kasslervartaat
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ohut kasslerpihvi 500 g
- 1 dl öljyä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl balsamicoa
Tomaatti-sipulisalaatti
- 400 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl salottisipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
- 50 g basilikaa
Ohje
Marinointi
-
Valmista ensin marinadi: Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Siirrä kulhoon ja mittaa joukkoon muut ainekset.
-
Leikkaa Snellman maatiaispossun ohuet kasslerpihvit puoliksi pituussuunnassa ja upota marinadiin kauttaaltaan. Anna kasslerpihvien marinoitua vähintään 30 minuuttia.
-
Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.
Tomaatti-sipulisalaatti
-
Valmista lihan marinoituessa tomaattisalaatti: Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Siirrä isoon kulhoon.
-
Kuori ja leikkaa salottisipuli puoliksi, siivuta mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja lisää tomaattien joukkoon. Mittaa sekaan öljy, suola ja sokeri. Hienonna basilika ja sekoita salaattiin.
-
Pujota ohuet fileepihvit varrastikkuihin ja grillaa kypsäksi kuumalla grillillä noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoile heti tomaattisalaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 275 g | |
---|---|---|
Energia | 928 kJ / 224 kcal | 2552 kJ / 616 kcal |
Rasva | 18.6 g | 51.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 4.2 g | 11.5 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 10.7 g |
Proteiini | 9 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 2 g |
Suola | 0.9 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.