Blixtmarinerade kasslerspett med fräsch tomatlöksallad

Pikamarinoidut kasslervartaat ja kirsikkatomaattisalaatti

I det här receptet blixtmarinerar vi våra härliga, tunna kasslerbiffar innan grillningen med vitlök, balsamico, farinsocker och chili. Och vad passar väl bättre till grillat än en fräsch, somrig sallad?

Receptet är framtaget av Satokausi.fi webbplatsen.

3-4 50

Ingredienser

Till köttet
  • 1 pkt Snellmans tunn kasslerbiff av lantgris (500 g)
  • 1 dl olja
  • 0,5 dl balsamico
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk farinsocker
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
Tomatlöksallad
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 st chalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • nypa socker
  • 1 kruka basilika

Blixtmarinerade kasslerspett med fräsch tomatlöksallad — Gör så här

Marinad
  1. Tillred först marinaden: Finhacka både chili och vitlök, flytta över i en skål och häll upp resten av ingredienserna och blanda.
  2. Halvera kasslerbiffarna på längden och dränk i sin helhet i marinad. Låt mysa i marinaden minst 30 minuter.
  3. Blötlägg grillspetten i kallt vatten.
Tomatlöksallad
  1. Medan köttet tar smak framställer du din sallad: Tvätta och halvera körsbärstomaterna och fyll en stor skål.
  2. Skala och halvera chalottenlöken, skär så tunna skivor du bara kan och blanda i med tomaterna. Fyll på med olja, salt och socker. Finhacka basilikan och rör i salladen.
  3. Trä köttet på grillspetten och grilla varma, ca. 2 minuter per sida. Servera omedelbart tillsammans med din sallad.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer