Hoppa till innehållet
Blomkål och minipaprikor på grillen

Blomkål och minipaprikor på grillen

4

20min tillagningstid + 20min total tid

Lätt

När biffen i sig är både fräsch och smakrik kan tilltugget på den somriga tallriken vara av de enklare slaget. Det blir knappast enklare än detta recept, där blomkål och små paprikor får göra en sväng via grillen. Det lönar sig ändå att mjuka upp blomkålen först.

Ingredienser

Blomkål och minipaprikor på grillen
  • 1 blomkål
  • 250 g grill paprika
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.2 dl färsk timjan
  • 0.2 dl färsk basilika

Instruktioner

Blomkål och minipaprikor på grillen

Avlägsna de yttre bladen och stjälken från din blomkål och skölj upp. Skölj och torka även dina paprikor.

Skär försikitigt blomkålen i tre delar på längden och kör bitarna i mikrovågsugn i ca. 5 minuter så att mitten blir aningen mjuk. Stänk ner paprikan med lite olja och en nypa salt.

Olja även in blomkålsbitarna och garnera med salt, peppar och färska örter.

Stek på grillen i ett par minuter per sida tills både paprikan och blomkålen fått lite färg.

Avnjut tillsammans med grillade godsaker från Herr Snellman!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 289 kJ / 70 kcal 579 kJ / 140 kcal
Fett 4.8 g 9.6 g
- varav mättat fett 0.3 g 0.6 g
Kolhydrat 3.4 g 6.9 g
- varav sockerarter 3.2 g 6.5 g
Protein 2 g 4 g
Fiber 2.7 g 5.5 g
Salt 0.7 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan