Blomkål och minipaprikor på grillen
4
20min tillagningstid + 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Blomkål och minipaprikor på grillen
- 1 blomkål
- 250 g grill paprika
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.2 dl färsk timjan
- 0.2 dl färsk basilika
Instruktioner
Blomkål och minipaprikor på grillen
Avlägsna de yttre bladen och stjälken från din blomkål och skölj upp. Skölj och torka även dina paprikor.
Skär försikitigt blomkålen i tre delar på längden och kör bitarna i mikrovågsugn i ca. 5 minuter så att mitten blir aningen mjuk. Stänk ner paprikan med lite olja och en nypa salt.
Olja även in blomkålsbitarna och garnera med salt, peppar och färska örter.
Stek på grillen i ett par minuter per sida tills både paprikan och blomkålen fått lite färg.
Avnjut tillsammans med grillade godsaker från Herr Snellman!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 289 kJ / 70 kcal | 579 kJ / 140 kcal |
Fett | 4.8 g | 9.6 g |
- varav mättat fett | 0.3 g | 0.6 g |
Kolhydrat | 3.4 g | 6.9 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 6.5 g |
Protein | 2 g | 4 g |
Fiber | 2.7 g | 5.5 g |
Salt | 0.7 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.