Hoppa till innehållet
Enkel cocktailbricka med köttbullar

Enkel cocktailbricka med köttbullar

Riktiga jalapeno-cheddar köttbullar 270 g

50min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Snellmans nyhet, Riktiga köttbullar kryddade med cheddar och jalapeno lägger fundamentet för höstens bästa plockmat! Eller vad sägs om välpreparerad vitlök i sällskap av saftiga apelsintrianglar, rosmarin och eldiga jalapenoskivor. Krispiga stekta köttbullar och smakrik inhemsk cheddarost smaksätts med denna underbart kryddiga olja.

Ingredienser

Instruktioner

Skala vitlöksklyftorna. Tvätta apelsinen väl och skär den halva apelsinen i två delar. Skär blocken i tunna triangulära klyftor. Skölj jalapeñon och skär den i tunna skivor.
Tillsätt vitlök, apelsinklyftor och olja i en stekpanna och tillred på låg värme – utan bubblor – i 10 minuter. Lägg upp i en skål, tillsätt flingsalt, rosmarin och jalapeñoskivor. Rör om.
Tillsätt vid behov mer olja i pannan och stek köttbullarna tills de fått fin färg. Bryt cheddarosten i lagom stora munsbitar. Blanda alla ingredienser och låt ta smak i en halvtimme innan servering.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1203 kJ / 291 kcal 2407 kJ / 581 kcal
Fett 25.3 g 50.5 g
- varav mättat fett 8.4 g 16.9 g
Kolhydrat 4 g 8 g
- varav sockerarter 1.6 g 3.1 g
Protein 12 g 24 g
Fiber 0.8 g 1.7 g
Salt 1.5 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan