Enkel cocktailbricka med köttbullar
50min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga jalapeno-cheddar köttbullar 270 g
- 6 vitlökslyftor
- 0.5 apelsin i skivor
- 1 färska jalapenos
- 1 tsk fingersalt
- 1 cheddarost
- 2 kvist rosmarin
- 3 dl olivolja
Instruktioner
Skala vitlöksklyftorna. Tvätta apelsinen väl och skär den halva apelsinen i två delar. Skär blocken i tunna triangulära klyftor. Skölj jalapeñon och skär den i tunna skivor.
Tillsätt vitlök, apelsinklyftor och olja i en stekpanna och tillred på låg värme – utan bubblor – i 10 minuter. Lägg upp i en skål, tillsätt flingsalt, rosmarin och jalapeñoskivor. Rör om.
Tillsätt vid behov mer olja i pannan och stek köttbullarna tills de fått fin färg. Bryt cheddarosten i lagom stora munsbitar. Blanda alla ingredienser och låt ta smak i en halvtimme innan servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1203 kJ / 291 kcal | 2407 kJ / 581 kcal |
Fett | 25.3 g | 50.5 g |
- varav mättat fett | 8.4 g | 16.9 g |
Kolhydrat | 4 g | 8 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 3.1 g |
Protein | 12 g | 24 g |
Fiber | 0.8 g | 1.7 g |
Salt | 1.5 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.