
Fräsch kycklingsallad med blodapelsin
Rostade kycklingflarn 180 g15min
4
Lätt
Ingredienser
Sallad
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- 1 krukor grön sallad
- 1 fenkål
- 150 g fetaost
- 1.5 blodapelsiner
- 0.5 dl färsk mynta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Blodapelsinvinägrett
- 0.5 saften från blodapelsin
- 1 tsk blodapelsinskal (rivet)
- 2 msk citron saft
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
- Tillred vinägretten först. Tvätta av och torka blodapelsinen noga. Riv skal från ytan i en burk med lock och blanda i både saft från blodapelsinen och citronsaft.
- Fyll på med övriga ingredienser. Slut burken ordentligt och skaka om kraftigt i ca. en minut.
- Skär roten av fänkålen och skär möjligast tunna skivor med vass kniv eller mandolin. Skölj skivorna under kallt vatten, så mörknar den inte.
- Skala blodapelsinen och skär mindre bitar av fruktköttet. Skölj och torka även salladen.
- Placera salladsbladen i botten av en skål och toppa först med rejält av vinägretten och rör om. Fyll på med fänkål, blodapelsin, smulad fetaost och rostade broilerflarn.
- Rör om och krydda vid behov salladen med salt och/eller svartpeppar. Dekorera slutligen med mynta.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 474 kJ / 114 kcal | 1422 kJ / 342 kcal |
Fett | 7.5 g | 22.5 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 7.7 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 13.5 g |
- varav sockerarter | 4.3 g | 12.8 g |
Protein | 6 g | 19 g |
Fiber | 1.4 g | 4.2 g |
Salt | 1.1 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.