Fräsch kycklingsallad med blodapelsin
15min
4
Lätt
Ingredienser
Sallad
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn 180 g
- 1 krukor grön sallad
- 1 fenkål
- 150 g fetaost
- 1.5 blodapelsiner
- 0.5 dl färsk mynta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Blodapelsinvinägrett
- 0.5 saften från blodapelsin
- 1 tsk blodapelsinskal (rivet)
- 2 msk citron saft
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Tillred vinägretten först. Tvätta av och torka blodapelsinen noga. Riv skal från ytan i en burk med lock och blanda i både saft från blodapelsinen och citronsaft.
Fyll på med övriga ingredienser. Slut burken ordentligt och skaka om kraftigt i ca. en minut.
Skär roten av fänkålen och skär möjligast tunna skivor med vass kniv eller mandolin. Skölj skivorna under kallt vatten, så mörknar den inte.
Skala blodapelsinen och skär mindre bitar av fruktköttet. Skölj och torka även salladen.
Placera salladsbladen i botten av en skål och toppa först med rejält av vinägretten och rör om. Fyll på med fänkål, blodapelsin, smulad fetaost och rostade broilerflarn.
Rör om och krydda vid behov salladen med salt och/eller svartpeppar. Dekorera slutligen med mynta.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 474 kJ / 114 kcal | 1422 kJ / 342 kcal |
Fett | 7.5 g | 22.5 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 7.7 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 13.5 g |
- varav sockerarter | 4.3 g | 12.8 g |
Protein | 6 g | 19 g |
Fiber | 1.4 g | 4.2 g |
Salt | 1.1 g | 3.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.