Valmista vinegretti. Pese ja kuivaa veriappelsiini huolellisesti. Raasta oranssi kuoriosa kannelliseen pieneen kulhoon. Purista joukkoon veriappelsiini- sekä sitruunamehu.
Lisää muut vinegretin ainekset. Sulje purkin kansi ja ravista voimakkaasti noin minuutin ajan.
Poista fenkolista kanta ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Huuhtele siivut kylmällä vedellä, tämä estää fenkolin tummumisen.
Kuori ja leikkaa veriappelsiinit pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti.
Asettele salaatinlehdet isoon kulhoon ja kaada päälle reippaasti veriappelsiinivinegrettiä, sekoita. Lisää siivutettu fenkoli, veriappelsiininpalat, murustettu fetajuusto ja Snellman paahdetut kanalastut.
Sekoita, maista salaattia ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele salaatti mintunlehdillä