Grekisk sallad
10min
2
Lätt
Ett basrecept för grekisk sallad, varsågod. Experimentera och var kreativ, uppmanar Herr Snellman.
Ingredienser
Grekisk sallad
- 250 g körsbärstomat
- 200 g fetaost i kuber
- 1 rödlök
- 100 g blad isssallad
- 1 röd paprika
- 1 dl svarta, kärnfria oliver
- 2 msk olivolja
- 1 några nypor salt
- 1 en nypa socker
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en stor skål. Smaksätt salladen med olivolja, salt, socker och svartpeppar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 509 kJ / 123 kcal | 2289 kJ / 553 kcal |
Fett | 10.3 g | 46.2 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 18.3 g |
Kolhydrat | 2.8 g | 12.6 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 11.7 g |
Protein | 5 g | 21 g |
Fiber | 1.4 g | 6.2 g |
Salt | 1.1 g | 5.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.