Grillad kassler i asiatisk stil med baconnudelsallad
45min
5
Medel
Ingredienser
Grillad kassler
- 1 pkt Snellman Tunn kasslerbiff av lantgris 500 g
- 2 msk ostersås
- 1 msk fisksås
- 1 msk farinsocker
- 1 msk sitruunaruohotahnaa
- 0.5 msk olja
- 1 tsk salt
Dessutom
- 1 chili
- 1 vårlök
Baconnudelsallad
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 200 g fullkornsnudlar
- 200 g sommarkål
- 1 röd paprika
- 2 msk sesamfrön
- 0.5 thaibasilika
- 4 msk sojasås
- 2 msk rostad sesamolja
- 1 msk honung
- 1 msk sriracha
- 2 lime
- 1 vitlökslyftor
- 2 tsk riven färsk ingefära
Instruktioner
Grillad kassler
Blanda ostronsås, fisksås, farinsocker och citrongräspasta till en marinad som du rör ner kasslern i. Låt ta smak i kylskåpet i några timmar.
Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Smeta in köttet i lite olja och grilla på bägge sidor. Ytsalta lätt.
Placera köttet på fat och toppa med färsk chili och vårlök. Servera med baconnudelsallad (se nedan).
Baconnudelsallad
Skär baconet i små bitar och bryn. Lyft över på ett hushållspapper och svalna.
Koka nudlarna enligt föreskrifterna, skölj med kallt vatten och låt rinna av.
Skär kålen i tunna strimlor. Halvera paprikan, avlägsna fröna och strimla även den. Rosta sesamfröna en stund på en torr och varm panna. Finhacka thaibasilikan.
Häll sojasås i botten av en salladsskål och varva med sesamolja, honung och sriracha. Skala och hacka vitlöken och lägg i såsen. Skala och riv ingefära och lägg i såsen. Lägg sist i nudlar, bacon, kål och paprika och rör om ordentligt.
Sist ut sesamfrön och thaibasilika. Smaka av och öka på mängden soja eller sriracha vid behov.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 290 g | |
---|---|---|
Energi | 921 kJ / 220 kcal | 2670 kJ / 639 kcal |
Fett | 12 g | 34.8 g |
- varav mättat fett | 3.5 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 16.3 g | 47.1 g |
- varav sockerarter | 4.3 g | 12.6 g |
Protein | 11 g | 32 g |
Fiber | 2.2 g | 6.4 g |
Salt | 2 g | 5.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.