Grillad kassler i asiatisk stil med baconnudelsallad
Vårdelikatessen fungerar lika väl som sådan, men tidig kål gör sig oerhört bra på grillen eller som ett salladselement. I detta recept gör den sig mer än väl med vår grillade kassler.
Recept kommer från Satokausi.fi webbplatsen.
6
45 min
Ingredienser
-
- 1 st Snellman kassler av lantgris (800g)
- 2 msk ostronsås
- 1 msk fisksås
- 1 msk farinsocker
- 1 msk citrongräspasta
- olja för stekning
- salt
- färsk chili och vårlök för servering
- Baconnudelsallad
-
- 1 paket Snellman Riktig bacon (á 150 g)
- 200 g fullkornsnudlar
- 200 g tidig kål
- 1 röd paprika
- 2 msk sesamfrön
- 0,5 kruka thaibasilika
- 4 msk Ketjap Manis (söt sojasås)
- 2 msk rostad sesamolja
- 1 msk honung
- 1 msk sriracha
- 2 lime, saften
- 1 st vitlöksklyftor
- 2 tsk färsk, riven ingefära
Grillad kassler i asiatisk stil med baconnudelsallad — Gör så här
- Grillad kassler
-
- Skär först kasslern i tre bitar och sen i tunna skivor.
- Blanda ostronsås, fisksås, farinsocker och citrongräspasta till en marinad som du rör ner kasslern i. Låt ta smak i kylskåpet i några timmar.
- Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Smeta in köttet i lite olja och grilla på bägge sidor. Ytsalta lätt.
- Placera köttet på fat och toppa med färsk chili och vårlök. Servera med baconnudelsallad (se nedan).
- Baconnudelsallad
-
- Skär baconet i små bitar och bryn. Lyft över på ett hushållspapper och svalna.
- Koka nudlarna enligt föreskrifterna, skölj med kallt vatten och låt rinna av.
- Skär kålen i tunna strimlor. Halvera paprikan, avlägsna fröna och strimla även den. Rosta sesamfröna en stund på en torr och varm panna. Finhacka thaibasilikan.
- Häll sojasås i botten av en salladsskål och varva med sesamolja, honung och sriracha. Skala och hacka vitlöken och lägg i såsen. Skala och riv ingefära och lägg i såsen. Lägg sist i nudlar, bacon, kål och paprika och rör om ordentligt.
- Sist ut sesamfrön och thaibasilika. Smaka av och öka på mängden soja eller sriracha vid behov.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare