Grillad kassler i asiatisk stil med baconnudelsallad

Grillattu kassler aasialaisittain, pekoni-nuudelisalaatin kera

Vårdelikatessen fungerar lika väl som sådan, men tidig kål gör sig oerhört bra på grillen eller som ett salladselement. I detta recept gör den sig mer än väl med vår grillade kassler.

Recept kommer från Satokausi.fi webbplatsen.

6 45 min

Ingredienser

  • 1 st Snellman kassler av lantgris (800g)
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk citrongräspasta
  • olja för stekning
  • salt
  • färsk chili och vårlök för servering
Baconnudelsallad
  • 1 paket Snellman Riktig bacon (á 150 g)
  • 200 g fullkornsnudlar
  • 200 g tidig kål
  • 1 röd paprika
  • 2 msk sesamfrön
  • 0,5 kruka thaibasilika
  • 4 msk Ketjap Manis (söt sojasås)
  • 2 msk rostad sesamolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk sriracha
  • 2 lime, saften
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk färsk, riven ingefära

Grillad kassler i asiatisk stil med baconnudelsallad — Gör så här

Grillad kassler
  1. Skär först kasslern i tre bitar och sen i tunna skivor.
  2. Blanda ostronsås, fisksås, farinsocker och citrongräspasta till en marinad som du rör ner kasslern i. Låt ta smak i kylskåpet i några timmar.
  3. Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Smeta in köttet i lite olja och grilla på bägge sidor. Ytsalta lätt.
  4. Placera köttet på fat och toppa med färsk chili och vårlök. Servera med baconnudelsallad (se nedan).
Baconnudelsallad
  1. Skär baconet i små bitar och bryn. Lyft över på ett hushållspapper och svalna.
  2. Koka nudlarna enligt föreskrifterna, skölj med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skär kålen i tunna strimlor. Halvera paprikan, avlägsna fröna och strimla även den. Rosta sesamfröna en stund på en torr och varm panna. Finhacka thaibasilikan.
  4. Häll sojasås i botten av en salladsskål och varva med sesamolja, honung och sriracha. Skala och hacka vitlöken och lägg i såsen. Skala och riv ingefära och lägg i såsen. Lägg sist i nudlar, bacon, kål och paprika och rör om ordentligt.
  5. Sist ut sesamfrön och thaibasilika. Smaka av och öka på mängden soja eller sriracha vid behov.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer