Grillattu kassler aasialaisittain, pekoni-nuudelisalaatin kera

Grillattu kassler aasialaisittain, pekoni-nuudelisalaatin kera

Rouskuvan rapealla alkukesän aarteella on ihanaa herkutella ihan sellaisenaankin, mutta varhaiskaalia kannattaa maistella myös grillattuna ja salaatteihin sekoitettuna. Toimii loistavasti kasslerin kanssa!

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

6 45 min

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun Kassler (800 g)
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeri
  • 1 rkl sitruunaruohotahna
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • tuoretta chiliä ja kevätsipulia tarjoiluun
Pekoni-nuudelisalaatti
  • 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia 150 g
  • 200 g kokojyvänuudeleita
  • 200 g varhaiskaalia
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 0,5 ruukkua thaibasilikaa
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl srirachaa
  • 2 limen mehut
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Grillattu kassler aasialaisittain, pekoni-nuudelisalaatin kera — Ohje

Grillattu kassler
  1. Leikkaa kassler kolmeen osaan ja sitten ohuiksi siivuiksi.
  2. Sekoita osterikastike, kalakastike, fariinisokeri ja sitruunaruohotahna keskenään ja sekoita kasslereiden joukkoon marinadiksi. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Sudi lihoille hieman öljyä ja grillaa ne kypsiksi molemmin puolin. Ripsauta pintaan hieman suolaa.
  4. Asettele siivut tarjoiluvadille ja viimeistele annos hienonnetulla tuoreella chilillä ja kevätsipulilla. Tarjoile lisukkeena pekoni-nuudelisalaattia.
Pekoni-nuudelisalaatti
  1. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Ruskista pekonit ja siirrä talouspaperille jäähtymään.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  3. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla kuumalla pannulla, jotta ne paahtuvat hieman. Hienonna thaibasilika.
  4. Sekoita salaattikulhon pohjalla soijakastike, seesamiöljy, hunaja ja sriracha. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeeseen. Kuori ja raasta inkivääri ja lisää kastikkeeseen. Lisää salaattikulhoon nuudelit, pekonit, kaali ja paprika, sekoita huolellisesti.
  5. Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja thaibasilika. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijaa tai srirachaa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit