Siirry sisältöön
Grillattu kassler aasialaisittain pekoni-nuudelisalaatin kera

Grillattu kassler aasialaisittain pekoni-nuudelisalaatin kera

Kunnon pekoni 150 g

5

45min työaika | 45min kokonaisaika

Keskitaso

Rouskuvan rapealla alkukesän aarteella on ihanaa herkutella ihan sellaisenaankin, mutta varhaiskaalia kannattaa maistella myös grillattuna ja salaatteihin sekoitettuna. Toimii loistavasti kasslerin kanssa! Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Grillattu kassler
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 0.5 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
Lisäksi
  • 1 kpl chiliä
  • 1 kpl kevätsipulia
Pekoni-nuudelisalaatti
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 200 g kokojyvänuudeleita
  • 200 g varhaiskaalia
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 0.5 kpl thaibasilikaa
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl srirachaa
  • 2 kpl limeä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

Ohje

Grillattu kassler

Leikkaa kassler kolmeen osaan ja sitten ohuiksi siivuiksi.

Sekoita osterikastike, kalakastike, fariinisokeri ja sitruunaruohotahna keskenään ja sekoita kasslereiden joukkoon marinadiksi. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Sudi lihoille hieman öljyä ja grillaa ne kypsiksi molemmin puolin. Ripsauta pintaan hieman suolaa.

Asettele siivut tarjoiluvadille ja viimeistele annos hienonnetulla tuoreella chilillä ja kevätsipulilla. Tarjoile lisukkeena pekoni-nuudelisalaattia.

Pekoni-nuudelisalaatti

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Ruskista pekonit ja siirrä talouspaperille jäähtymään.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla kuumalla pannulla, jotta ne paahtuvat hieman. Hienonna thaibasilika.

Sekoita salaattikulhon pohjalla soijakastike, seesamiöljy, hunaja ja sriracha. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeeseen. Kuori ja raasta inkivääri ja lisää kastikkeeseen. Lisää salaattikulhoon nuudelit, pekonit, kaali ja paprika, sekoita huolellisesti.

Lisää lopuksi seesaminsiemenet ja thaibasilika. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijaa tai srirachaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 290 g
Energia 1029 kJ / 246 kcal 2983 kJ / 715 kcal
Rasva 13.6 g 39.3 g
- josta tyydyttynyttä 4.1 g 11.8 g
Hiilihydraatit 16.3 g 47.1 g
- josta sokereita 4.3 g 12.6 g
Proteiini 13 g 37 g
Ravintokuitu 2.2 g 6.4 g
Suola 1.9 g 5.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle