Herr Snellmans bästa
55min
6
Medel
Ingredienser
Herr Snellmans bästa
- 1 jästbröd
Fyllning
- 1 pkt Snellman Smörgåsskinkpålägg 300 g
- 2 hårdkokta ägg
- 150 g smör
- 400 g kvarg
- 2 tsk senap
- 3 msk hackad gräslök
- 3 msk finhackad dill
- 0.5 tsk några nypor salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Blanda först ihop fyllningen. Mosa de skalade äggen med en gaffel. Rör ihop kvarg och rumsvarmt smör. Tillsätt ägg, örter och kryddor. Skiva upp brödet vågrätt i fyra lika stora skivor.
Bred ett ordentligt lager fyllning på den understa biten och lägg på ett lager av de uppskärningar du valt. Bred lite fyllning under följande brödskiva och tryck fast den ordentligt på bottenskivan. Bred ordentligt med fyllning och lägg åter på ett lager uppskärningar.
Fortsätt på samma sätt tills du lagt på den översta brödskivan. Du kan servera det fyllda brödet genast, men det går även bra att linda in det i plastfolie och förvara det i kylskåp till nästa dag.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 155 g | |
---|---|---|
Energi | 1131 kJ / 271 kcal | 1753 kJ / 420 kcal |
Fett | 15.3 g | 23.7 g |
- varav mättat fett | 9.2 g | 14.2 g |
Kolhydrat | 19.5 g | 30.2 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 4.6 g |
Protein | 13 g | 21 g |
Fiber | 1.9 g | 3 g |
Salt | 1.6 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.