Herr Snellmans bästa

Herra Snellmanin kerrosleipä 1

Herr Snellmans bästa består av lager på lager av läckerheter.

6 55 min

Ingredienser

  • 1 stort jäst- eller blandbröd
Fyllning
  • 2 hårdkokta ägg
  • 150 g smör
  • 2 brk kvarg, 500 g
  • 2 tsk riven pepparrot eller senap
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 3 msk finhackad dill
  • lite salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 Uppskärningar

Herr Snellmans bästa — Gör så här

  1. Blanda först ihop fyllningen. Mosa de skalade äggen med en gaffel. Rör ihop kvarg och rumsvarmt smör. Tillsätt ägg, örter och kryddor. Skiva upp brödet vågrätt i fyra lika stora skivor.
  2. Bred ett ordentligt lager fyllning på den understa biten och lägg på ett lager av de uppskärningar du valt. Bred lite fyllning under följande brödskiva och tryck fast den ordentligt på bottenskivan. Bred ordentligt med fyllning och lägg åter på ett lager uppskärningar.
  3. Fortsätt på samma sätt tills du lagt på den översta brödskivan. Du kan servera det fyllda brödet genast, men det går även bra att linda in det i plastfolie och förvara det i kylskåp till nästa dag.
Palagg-Traditionella helköttsuppskärningar

”Traditionella smörgåspålägg har varit finländarnas favoriter genom tiderna och därför vill vi göra dem så bra vi bara kan. Natriumglutamat tog vi helt bort ur våra produkter redan för flera år sedan och började använda mer finländskt kött. Vi har både orökta smörgåspålägg och pålägg rökta med äkta alspån.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer