Julgransformad skinkpastej med persimonstjärna
30min (varav 15min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt croissantdeg
- 4 skivor goudaost
- 0.5 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 6 grillspett
Dessutom
- 50 g smör
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
- 1 persimon
Instruktioner
Öppna degförpackningen och bred ut degen på arbetsbänken. Stäng fogar på degen och jämna ut. Skär degen i två bitar.
Placera ut ost- och skinkskivor på den ena degen. Placera slutligen den andra degbiten överst och putsa kanterna vid behov.
Skär sex strimlor av degen på längden och forma till en julgran. Tryck grillstickorna igenom på mitten. Lyft granarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200-gradig ugn i ca 10–15 min
Tillred vitlökssmöret. Skala och hacka vitlöken och finhacka även persiljan. Smält smör i en kastrull och lägg i vitlöken. Sautera vitlöken en stund på låg värme och häll i persiljan. Smörj in granarna med smöret.
Skär 1 cm tjocka skivor av din persimon. Använd en stjärnform för att göra små persimonstjärnor och placera i granens topp. Du kan också skära ut stjärnorna med kniv.
Tips
Du kan även använda färdig pizzadeg till pastejerna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 1407 kJ / 338 kcal | 1126 kJ / 270 kcal |
Fett | 21 g | 16.8 g |
- varav mättat fett | 12.3 g | 9.8 g |
Kolhydrat | 23.5 g | 18.8 g |
- varav sockerarter | 9.1 g | 7.3 g |
Protein | 12 g | 10 g |
Fiber | 2.3 g | 1.8 g |
Salt | 0.9 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.