
Julgransformad skinkpastej med persimonstjärna
Superior rökt skinka 180 g30min (varav 15min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt croissantdeg
- 4 skivor goudaost
- 0.5 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 6 grillspett
Dessutom
- 50 g smör
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
- 1 persimon
Instruktioner
-
Öppna degförpackningen och bred ut degen på arbetsbänken. Stäng fogar på degen och jämna ut. Skär degen i två bitar.
-
Placera ut ost- och skinkskivor på den ena degen. Placera slutligen den andra degbiten överst och putsa kanterna vid behov.
-
Skär sex strimlor av degen på längden och forma till en julgran. Tryck grillstickorna igenom på mitten. Lyft granarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200-gradig ugn i ca 10–15 min
-
Tillred vitlökssmöret. Skala och hacka vitlöken och finhacka även persiljan. Smält smör i en kastrull och lägg i vitlöken. Sautera vitlöken en stund på låg värme och häll i persiljan. Smörj in granarna med smöret.
-
Skär 1 cm tjocka skivor av din persimon. Använd en stjärnform för att göra små persimonstjärnor och placera i granens topp. Du kan också skära ut stjärnorna med kniv.
Tips
Du kan även använda färdig pizzadeg till pastejerna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 1407 kJ / 338 kcal | 1126 kJ / 270 kcal |
Fett | 21 g | 16.8 g |
- varav mättat fett | 12.3 g | 9.8 g |
Kolhydrat | 23.5 g | 18.8 g |
- varav sockerarter | 9.1 g | 7.3 g |
Protein | 12 g | 10 g |
Fiber | 2.3 g | 1.8 g |
Salt | 0.9 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.