Koreansk gurksallad
25min (varav 15min aktiv)
3
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av nöt spicy Korean 250 g
- 1 gurka
- 2 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk rostad sesamolja
- 1 msk valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
- 2 tsk sesamfrön
- koriander eller persilja
Instruktioner
Tvätta och skiva 1 gurka i tunna skivor med osthyvel, mandolin eller kniv.
Lägg gurkskivorna i en burk med lock. Tillsätt sedan soja (2 msk), risvinäger (1 msk), sesamolja (1 msk), rostad vitlök och chili i olja (1 msk) samt sesamfrön (2 tsk). Skaka om burken ordentligt och ställ i kylskåp. Låt dra i 15 minuter.
Tillred filéflarnen i airfryer (180 °C i ca 8 minuter), i ugn (225 °C i ca 10 minuter) eller i stekpanna (hetta upp ca 2 msk olja i en panna och stek flarnen, vänd då och då, i ca 3 – 4 minuter, låt de färdiga flarnen vila på en tallrik med hushållspapper en stund). Rör ihop såsen med de färdiga flarnen.
Servera gurksalladen tillsammans med flarnen. Strö över färsk koriander om du vill!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 516 kJ / 124 kcal | 1031 kJ / 247 kcal |
Fett | 7.1 g | 14.3 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 2.6 g |
Kolhydrat | 7.2 g | 14.4 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 5.5 g |
Protein | 7 g | 15 g |
Fiber | 0.8 g | 1.7 g |
Salt | 2 g | 3.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.