Hoppa till innehållet
Koreansk gurksallad

Koreansk gurksallad

Snabba och krispiga filéflarn av nöt spicy Korean 250 g

25min (varav 15min aktiv)

3

Lätt

Denna trendande, läckra koreanska gurksallad, som har blivit en viral succé på TikTok, är superlätt att göra. Den kryddiga salladen serveras tillsammans med Snellmans nya Snabba och krispiga filéflarn av nöt, som kommer med en lagom het Spicy Korean-sås färdigt i förpackningen.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och skiva 1 gurka i tunna skivor med osthyvel, mandolin eller kniv.

Lägg gurkskivorna i en burk med lock. Tillsätt sedan soja (2 msk), risvinäger (1 msk), sesamolja (1 msk), rostad vitlök och chili i olja (1 msk) samt sesamfrön (2 tsk). Skaka om burken ordentligt och ställ i kylskåp. Låt dra i 15 minuter.

Tillred filéflarnen i airfryer (180 °C i ca 8 minuter), i ugn (225 °C i ca 10 minuter) eller i stekpanna (hetta upp ca 2 msk olja i en panna och stek flarnen, vänd då och då, i ca 3 – 4 minuter, låt de färdiga flarnen vila på en tallrik med hushållspapper en stund). Rör ihop såsen med de färdiga flarnen.

Servera gurksalladen tillsammans med flarnen. Strö över färsk koriander om du vill!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 516 kJ / 124 kcal 1031 kJ / 247 kcal
Fett 7.1 g 14.3 g
- varav mättat fett 1.3 g 2.6 g
Kolhydrat 7.2 g 14.4 g
- varav sockerarter 2.8 g 5.5 g
Protein 7 g 15 g
Fiber 0.8 g 1.7 g
Salt 2 g 3.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan