
Koreansk gurksallad
25min (varav 15min aktiv)
3
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av nöt spicy Korean 250 g
- 1 gurka
- 2 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk rostad sesamolja
- 1 msk valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
- 2 tsk sesamfrön
- koriander eller persilja
Instruktioner
-
Tvätta och skiva 1 gurka i tunna skivor med osthyvel, mandolin eller kniv.
-
Lägg gurkskivorna i en burk med lock. Tillsätt sedan soja (2 msk), risvinäger (1 msk), sesamolja (1 msk), rostad vitlök och chili i olja (1 msk) samt sesamfrön (2 tsk). Skaka om burken ordentligt och ställ i kylskåp. Låt dra i 15 minuter.
-
Tillred filéflarnen i airfryer (180 °C i ca 8 minuter), i ugn (225 °C i ca 10 minuter) eller i stekpanna (hetta upp ca 2 msk olja i en panna och stek flarnen, vänd då och då, i ca 3 – 4 minuter, låt de färdiga flarnen vila på en tallrik med hushållspapper en stund). Rör ihop såsen med de färdiga flarnen.
-
Servera gurksalladen tillsammans med flarnen. Strö över färsk koriander om du vill!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 516 kJ / 124 kcal | 1031 kJ / 247 kcal |
Fett | 7.1 g | 14.3 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 2.6 g |
Kolhydrat | 7.2 g | 14.4 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 5.5 g |
Protein | 7 g | 15 g |
Fiber | 0.8 g | 1.7 g |
Salt | 2 g | 3.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.