Marinerade kasslerbiffar med rostad broccolini och grym gräddfilssås
30min
4
Lätt
Ingredienser
Marinerade kasslerbiffar
- 1 pkt Snellman Tunn lime-chili kasslerbiff av lantgris 500 g
Broccolini-fetasallad
- 200 g broccolini
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk citron saft
- 100 g fetaost
- 0.5 dl bladpersilja
- 1 dl mandelflarn
Gräddfilssåsen
- 200 g gräddfil
- 1 tomat
- 0.5 tsk sriracha
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Tag köttet ur kylen i rumstemperatur 1/2 timme före tillredning. Gör sen såsen: Rör ner grovriven tomat, sriracha, salt och peppar i gräddfilen och ställ i kylen för att ta smak.
Stänk olja över broccolinin innan grillandet. Rosta broccolinin på grillen tills de blir gyllenbruna, krydda med salt och peppar.
Lyft broccolinin på ett serveringsfat och kläm citronsaft över. Smula sist fetaost över härligheten och garnera med bladpersilja.
Rosta mandelflarnen i torr panna tills de får en fin färg. Sprid flarnen över salladen.
Grilla eller stek biffarna på medelhög värme ca 2,5 min på var sida.
Avnjut tillsammans med broccolini och gräddsås!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 973 kJ / 235 kcal | 2627 kJ / 634 kcal |
Fett | 18.9 g | 50.9 g |
- varav mättat fett | 5.4 g | 14.7 g |
Kolhydrat | 3.8 g | 10.2 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 9.3 g |
Protein | 11 g | 31 g |
Fiber | 2.3 g | 6.1 g |
Salt | 0.9 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.