Hoppa till innehållet
Marinerade kasslerbiffar med rostad broccolini och grym gräddfilssås

Marinerade kasslerbiffar med rostad broccolini och grym gräddfilssås

4

30min tillagningstid + 30min total tid

Lätt

En marinad med fläktar av paprika, vitlök och svartpeppar får i detta recept sällskap av en frisk broccolini-sallad och en mustig gräddfilssås med tomat och sriracha. Perfekt sommarkok!

Ingredienser

Marinerade kasslerbiffar
  • 1 pkt Snellman Tunn lime-chili kasslerbiff av lantgris 500 g
Broccolini-fetasallad
  • 200 g broccolini
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk citron saft
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 1 dl mandelflarn
Gräddfilssåsen
  • 200 g gräddfil
  • 1 tomat
  • 0.5 tsk sriracha
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Tag köttet ur kylen i rumstemperatur 1/2 timme före tillredning. Gör sen såsen: Rör ner grovriven tomat, sriracha, salt och peppar i gräddfilen och ställ i kylen för att ta smak.

Stänk olja över broccolinin innan grillandet. Rosta broccolinin på grillen tills de blir gyllenbruna, krydda med salt och peppar.

Lyft broccolinin på ett serveringsfat och kläm citronsaft över. Smula sist fetaost över härligheten och garnera med bladpersilja.

Rosta mandelflarnen i torr panna tills de får en fin färg. Sprid flarnen över salladen.

Grilla eller stek biffarna på medelhög värme ca 2,5 min på var sida.

Avnjut tillsammans med broccolini och gräddsås!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 973 kJ / 235 kcal 2627 kJ / 634 kcal
Fett 18.9 g 50.9 g
- varav mättat fett 5.4 g 14.7 g
Kolhydrat 3.8 g 10.2 g
- varav sockerarter 3.4 g 9.3 g
Protein 11 g 31 g
Fiber 2.3 g 6.1 g
Salt 0.9 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan