Marinerade kasslerbiffar med rostad broccolini och grym gräddfilssås

Paahdettu broccolini-fetasalaatti tomaattisella kerma

En marinad med fläktar av paprika, vitlök och svartpeppar får i detta recept sällskap av en frisk broccolini-sallad och en mustig gräddfilssås med tomat och sriracha. Perfekt sommarkok!

4 30

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Marinerad kasslerbiff av lantgris
Broccolini-fetasallad
  • 200 g broccolini (färsk)
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 - 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • saft ur en halv citron
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl bladpersilja
  • 1 dl mandelflarn
Gräddfilssåsen
  • 1 burk (200g) gräddfil
  • 1 fast tomat
  • 1 tsk sriracha-sås
  • 0.25 - 0,5 tsk suolaa
  • 0,5 tsk mustapippuria
Maatiaispossun marinoitu kasslerpihvi, 5 kpl

Marinerade kasslerbiffar med rostad broccolini och grym gräddfilssås — Gör så här

  1. Tag köttet ur kylen i rumstemperatur 1/2 timme före tillredning. Gör sen såsen: Rör ner grovriven tomat, sriracha, salt och peppar i gräddfilen och ställ i kylen för att ta smak.
  2. Stänk olja över broccolinin innan grillandet. Rosta broccolinin på grillen tills de blir gyllenbruna, krydda med salt och peppar.
  3. Lyft broccolinin på ett serveringsfat och kläm citronsaft över. Smula sist fetaost över härligheten och garnera med bladpersilja.
  4. Rosta mandelflarnen i torr panna tills de får en fin färg. Sprid flarnen över salladen.
  5. Grilla eller stek biffarna på medelhög värme ca 2,5 min på var sida.
  6. Avnjut tillsammans med broccolini och gräddsås!
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer