Pluma av lantgris med brysselkålsallad
1h 10min
4
Medel
Ingredienser
Brysselkålsallad
- 500 g brysselkål
- 75 g salladsblandning
- 50 g riven parmesan
- 1 äpple
- 1 rödlök
- 2 msk balsamico
- 2 msk olivolja
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Marinerad pluma
- 2 pkt Snellman Pluma av lantgris ca 300 g
- 1 tsk finhackade färsk timjan
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk sojasås
- 2 msk balsamico
- 2 msk olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Stekning
- 1 msk olja
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Brysselkålsallad
- Kapa bort stommen av brysselkålen och avlägsna dåliga blad. Skölj brysselkålen, halvera och använd en mandolin eller skarp kniv för att skära tunna skivor. Sätt skivorna i en skål och ös i olivolja, balsamico, socker, salt och svartpeppar. Gnid in kryddblandningen ordentligt.
- Skala och skär tunna skivor av rödlöken. Avlägsna kärnan ur äpplet och skiva även det. Tillsätt äpple och rödlök i brysselkålblandningen och rör om. Fyll på med blandsallad och parmesan och rör om. Servera till pluman som du antingen marinerat eller helstekt.
Marinerad pluma
- Blanda inledningsvis marinaden. Skala och hacka vitlöken och fyll i en burk med lock. Skarva i med timjan och övriga ingredienser och rör om.
- Gör kuber av pluman, ca. 1 cm stora. Lägg bitarna i marinaden, stäng locket och låt blandningen dra minst en timme men helst mellan 8-12 timmar. Tag ut köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning.
- Häll av marinaden och stek köttet i varm stekpanna i ca. 3 minuter. Avnjut tillsammans med brysselkålsalladen.
Snabb stekning
- Tag köttet i rumstemperatur 30-60 minuter innan tillredning. Torka av ytan med hushållspapper och krydda ordentligt på bägge sidorna med salt och svartpeppar. Stek hel på varm panna i 7-10 minuter.
- Linda in köttbiten i folie och låt dra 5-10 minuter. Skär tunna skivor tvärs över fibrerna och servera med brysselkålsalladen.
Kött, Middag, Biffar
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 350 g | |
|---|---|---|
| Energi | 876 kJ / 211 kcal | 3067 kJ / 740 kcal |
| Fett | 16.7 g | 58.4 g |
| - varav mättat fett | 5.1 g | 17.9 g |
| Kolhydrat | 4.1 g | 14.5 g |
| - varav sockerarter | 3.7 g | 13.1 g |
| Protein | 10 g | 33 g |
| Fiber | 2 g | 6.8 g |
| Salt | 1.1 g | 3.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
