Maatiaispossun Pluma ja rapea ruusukaalisalaatti

Maatiaispossun Pluma ja rapea ruusukaalisalaatti

Pluma, eli etuselästä leikattava sulkamainen pala, on yksi porsaan mehukkaimmista osista korkean rasvapitoisuutensa ansiosta. Snellmanin Maatiaispossun Pluma valmistetaan aina kotimaisesta lihasta ja maku on voimakas ja täyteläinen.

Tässä Satokausi-reseptissä kotimainen porsaanliha saa lautaselle seurakseen raikkaan ruusukaalisalaatin. Ohjeen mukaan voit joko paloitella ja marinoida liha, tai paistaa se maltillisesti pannulla.

4 70 min

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
  • 500 g ruusukaalia
  • 75 g salaattisekoitusta
  • 50 g parmesaanilastuja
  • 1 kpl omena
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 rkl balsamicoetikka
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
Marinoitu pluma
  • 1-2 pkt Snellman Maatiaispossun Plumaa (yhteensä noin 600 g)
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl balsamicoetikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
Lisäksi paistamiseen
  • tillkka öljyä, ripaus suolaa ja pippuria

Maatiaispossun Pluma ja rapea ruusukaalisalaatti — Ohje

Ruusukaalisalaatti
  1. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja nypi pois nahistuneet lehdet. Huuhtele ruusukaalit, leikkaa puoliksi ja suikaloi ohueksi silpuksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Siirrä ruusukaalisilppu kulhoon ja mittaa joukkoon oliiviöljy, balsamicoetikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Hiero mausteet ronskein ottein ruusukaaliin.
  2. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Poista omenasta kanta ja leikkaa viipaleiksi. Lisää punasipuli ja omenasiivut ruusukaalien sekaan, sekoita. Lisää salaattisekoitus sekä parmesaanilastut, sekoita. Tarjoile salaatti nopeasti kypsytetyn tai pitkään marinoituneen pluman kera.
Marinoitu pluma
  1. Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli, siirrä kannelliseen astiaan. Lisää joukkoon hienonnettu timjami sekä muut marinadin raaka-aineet, sekoita.
  2. Kuutioi pluma noin sentin kokoisiksi paloiksi. Lisää palat marinadin sekaan, laita kansi päälle ja anna marinoitua vähintään tunti (mielellään 8–12 tuntia). Ota liha huoneenlämpöön noin 30–60 min ennen paistamista.
  3. Valuta marinadi pois ja paista liha kypsäksi ja rapeaksi kuumalla pannulla noin 3 minuuttia. Lisää liha rapean ruusukaalisalaatin sekaan ja tarjoile.
Nopeasti paistettu pluma
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30–60 minuuttia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla ja mausta reippaasti molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista kokonaisena kuumalla pannulla 7–10 minuuttia per puoli.
  2. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi ja tarjoile rapean ruusukaalisalaatin kera.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit