Siirry sisältöön
Maatiaispossun Pluma ja rapea ruusukaalisalaatti

Maatiaispossun Pluma ja rapea ruusukaalisalaatti

4

1t 10min kokonaisaika

Keskitaso

Pluma, eli etuselästä leikattava sulkamainen pala, on yksi porsaan mehukkaimmista osista korkean rasvapitoisuutensa ansiosta. Snellmanin Maatiaispossun Pluma valmistetaan aina kotimaisesta lihasta ja maku on voimakas ja täyteläinen. Tässä Satokausi-reseptissä kotimainen porsaanliha saa lautaselle seurakseen raikkaan ruusukaalisalaatin. Ohjeen mukaan voit joko paloitella ja marinoida liha, tai paistaa se maltillisesti pannulla.

Ainekset

Ruusukaalisalaatti
  • 500 g ruusukaalia
  • 75 g salaattisekoitusta
  • 50 g parmesaanilastuja
  • 1 kpl omenaa
  • 1 kpl punasipulia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Marinoitu pluma
  • 2 kpl Snellman Maatiaispossun pluma n. 300 g
  • 1 tl silputtua timjamia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
Lisäksi paistamiseen
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Ruusukaalisalaatti

Leikkaa ruusukaaleista kannat ja nypi pois nahistuneet lehdet. Huuhtele ruusukaalit, leikkaa puoliksi ja suikaloi ohueksi silpuksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Siirrä ruusukaalisilppu kulhoon ja mittaa joukkoon oliiviöljy, balsamicoetikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Hiero mausteet ronskein ottein ruusukaaliin.

Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Poista omenasta kanta ja leikkaa viipaleiksi. Lisää punasipuli ja omenasiivut ruusukaalien sekaan, sekoita. Lisää salaattisekoitus sekä parmesaanilastut, sekoita. Tarjoile salaatti nopeasti kypsytetyn tai pitkään marinoituneen pluman kera.

Marinoitu pluma

Valmista ensin marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli, siirrä kannelliseen astiaan. Lisää joukkoon hienonnettu timjami sekä muut marinadin raaka-aineet, sekoita.

Kuutioi pluma noin sentin kokoisiksi paloiksi. Lisää palat marinadin sekaan, laita kansi päälle ja anna marinoitua vähintään tunti (mielellään 8–12 tuntia). Ota liha huoneenlämpöön noin 30–60 min ennen paistamista.

Valuta marinadi pois ja paista liha kypsäksi ja rapeaksi kuumalla pannulla noin 3 minuuttia. Lisää liha rapean ruusukaalisalaatin sekaan ja tarjoile.

Nopeasti paistettu pluma

Ota liha huoneenlämpöön 30–60 minuuttia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla ja mausta reippaasti molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista kokonaisena kuumalla pannulla 7–10 minuuttia per puoli.

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi ja tarjoile rapean ruusukaalisalaatin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 876 kJ / 211 kcal 3067 kJ / 740 kcal
Rasva 16.7 g 58.4 g
- josta tyydyttynyttä 5.1 g 17.9 g
Hiilihydraatit 4.1 g 14.5 g
- josta sokereita 3.7 g 13.1 g
Proteiini 10 g 33 g
Ravintokuitu 2 g 6.8 g
Suola 1.1 g 3.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle