
Salladsbladstacos
Tunn hot honey kasslerbiff av lantgris 500 g30min
12
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Tunn hot honey kasslerbiff av lantgris 500 g
- 2 hjärtsallad
- 100 g jordgubbar
- 1 silverlök
- 1 små grön chili
- 100 g fetaost
- 0.5 kruka basilika
- 1 Youghurtsås
- 1.5 dl turkisk yoghurt
- 1 lime saft
- 0.5 tsk honung
- 0.2 tsk salt
- svartpeppar
- 0.2 tsk torkad chili
Instruktioner
-
Förbered yoghurtsåsen genom att blanda yoghurt, limejuice, honung, salt, torkad chili och svartpeppar.
-
Tvätta och torka av salladsbladen. Välj de största och starkaste bladen som ”tacoskal”. Hacka de mindre bladen i bitar för fyllningen.
-
Grilla Hot Honey-kasslerbiffarna på grillen enligt förpackningens instruktioner, cirka 2–3 minuter per sida. Låt biffarna vila en stund och skär sedan tunna strimlor. Om du vill kan du också steka biffarna i stekpanna.
-
Fyll dina bladtacos med hackad sallad, skivor av jordgubbe, rödlök, kött, chili och smulad fetaost.
-
Toppa dina tacos med yoghurtsås och basilika.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 100 g | |
---|---|---|
Energi | 548 kJ / 132 kcal | 548 kJ / 132 kcal |
Fett | 9.2 g | 9.2 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 3.9 g |
Kolhydrat | 3.4 g | 3.4 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 2.8 g |
Protein | 9 g | 9 g |
Fiber | 0.5 g | 0.5 g |
Salt | 0.8 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.