Hoppa till innehållet
Salladsbladstacos

Salladsbladstacos

Tunn hot honey kasslerbiff av lantgris 500 g

30min

12

Lätt

Salladsbladstacos med hot honey-kasslerbiff – en fräsch och lätt sommardelikatess. Dessa enkla salladstacos bjuder på en perfekt kombination av sötma och hetta. Tunna kasslerbiffar med hot honey-marinad ger helheten rejält med smak och saftighet från grillen, medan krispiga salladsblad fungerar som en lätt version av tacoskal. Mata på jordgubbar, chili, feta och silverlök och toppa med en fräsch yoghurtsås, smaksatt med lime. Ett mer somrigt recept får du leta efter!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Tunn hot honey kasslerbiff av lantgris 500 g
  • 2 hjärtsallad
  • 100 g jordgubbar
  • 1 silverlök
  • 1 små grön chili
  • 100 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 Youghurtsås
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 lime saft
  • 0.5 tsk honung
  • 0.2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 0.2 tsk torkad chili

Instruktioner

  1. Förbered yoghurtsåsen genom att blanda yoghurt, limejuice, honung, salt, torkad chili och svartpeppar.

  2. Tvätta och torka av salladsbladen. Välj de största och starkaste bladen som ”tacoskal”. Hacka de mindre bladen i bitar för fyllningen.

  3. Grilla Hot Honey-kasslerbiffarna på grillen enligt förpackningens instruktioner, cirka 2–3 minuter per sida. Låt biffarna vila en stund och skär sedan tunna strimlor. Om du vill kan du också steka biffarna i stekpanna.

  4. Fyll dina bladtacos med hackad sallad, skivor av jordgubbe, rödlök, kött, chili och smulad fetaost.

  5. Toppa dina tacos med yoghurtsås och basilika.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 100 g
Energi 548 kJ / 132 kcal 548 kJ / 132 kcal
Fett 9.2 g 9.2 g
- varav mättat fett 3.9 g 3.9 g
Kolhydrat 3.4 g 3.4 g
- varav sockerarter 2.8 g 2.8 g
Protein 9 g 9 g
Fiber 0.5 g 0.5 g
Salt 0.8 g 0.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Salladsbladstacos med hot honey-kasslerbiff – en fräsch och lätt sommardelikatess. Dessa enkla salladstacos bjuder på en perfekt kombination av sötma och hetta. Tunna kasslerbiffar med hot honey-marinad ger helheten rejält med smak och saftighet från grillen, medan krispiga salladsblad fungerar som en lätt version av tacoskal. Mata på jordgubbar, chili, feta och silverlök och toppa med en fräsch yoghurtsås, smaksatt med lime. Ett mer somrigt recept får du leta efter!

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan