Hoppa till innehållet
Saltimbocca a la Snellman

Saltimbocca a la Snellman

Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g

30min

2

Medel

Denna italienska rätt är, trots sitt lite krångliga namn, enkel att tillreda och definitivt värd att prova. En rätt som innehåller Riktig bacon och lövbiff av lantgris kan bara bli lyckad!

Ingredienser

Saltimbocca a la Snellman

Instruktioner

Skär lövbiffen på längden och bred ut stekskivorna på ett skärbräde. Lägg en skiva bacon och två salviablad på varje köttbit, fäst med tandpetare. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olivolja.

Lägg ner biffarna med salviasidan nedåt och stek tills de fått fin färg, vänd på biffarna och stek dem klara på andra sidan. För över biffarna på ett fat och håll dem varma.

Rör ner mjölet i fettet i pannan. Späd med buljongen, litet i sänder tills du fått en tjock sås. Om du vill, rör ner 1 dl matlagningsrädde.

Smaka av såsen med salt och peppar. Servera rullarna med kokt pasta.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 435 g
Energi 659 kJ / 158 kcal 2865 kJ / 688 kcal
Fett 10.9 g 47.3 g
- varav mättat fett 4.3 g 18.6 g
Kolhydrat 1.8 g 7.9 g
- varav sockerarter 0.4 g 1.9 g
Protein 13 g 59 g
Fiber 0.1 g 0.3 g
Salt 1.3 g 5.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan