Saltimbocca a la Snellman
30min
2
Medel
Ingredienser
Saltimbocca a la Snellman
- 2 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 50 g Snellman Riktig bacon 150 g
- 0.5 kruka salvia
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 1 tsk vetemjöl
- 3 dl köttbuljong
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
Instruktioner
Skär lövbiffen på längden och bred ut stekskivorna på ett skärbräde. Lägg en skiva bacon och två salviablad på varje köttbit, fäst med tandpetare. Värm en stekpanna och tillsätt smör och olivolja.
Lägg ner biffarna med salviasidan nedåt och stek tills de fått fin färg, vänd på biffarna och stek dem klara på andra sidan. För över biffarna på ett fat och håll dem varma.
Rör ner mjölet i fettet i pannan. Späd med buljongen, litet i sänder tills du fått en tjock sås. Om du vill, rör ner 1 dl matlagningsrädde.
Smaka av såsen med salt och peppar. Servera rullarna med kokt pasta.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 435 g | |
---|---|---|
Energi | 659 kJ / 158 kcal | 2865 kJ / 688 kcal |
Fett | 10.9 g | 47.3 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 18.6 g |
Kolhydrat | 1.8 g | 7.9 g |
- varav sockerarter | 0.4 g | 1.9 g |
Protein | 13 g | 59 g |
Fiber | 0.1 g | 0.3 g |
Salt | 1.3 g | 5.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.