Hoppa till innehållet
Skinkpaj

Skinkpaj

8

15min tillagningstid + 1h 15min total tid

Lätt

Den enklaste av pajer – skinkpajen – kan du inte misslyckas med.

Ingredienser

Botten
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 0.5 dl vatten
Fyllning
  • 1 pkt Snellman Skinka strimlad 300 g
  • 1 lök, hackad
  • 1 röd paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl strimlad färsk persilja
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Tillred din pajbotten genom att knyppla ihop mjöl, salt och smör till en smulig blandning. Tillsätt kallt vatten och blanda till en jämn smet.

Tryck degen i botten av en pajform (ø 27 cm). Låt botten vila i kylskåpet i cirka en timme.

Tillred fyllningen. Skala och finhacka löken. Halvera paprikan, avlägsna frön och hacka i kuber. Finhacka också persiljan.

Rör ihop skinkan, löken, paprikan, persiljan och den rivna osten i en skål. Häll blandningen i pajformen.

Rör ihop grädde och ägg och krydda stanningen med salt och peppar. Häll över pajformens fyllning.

Grädda i 200-gradig ugn i cirka 45–55 minuter och din paj är redo! Om du vill toppar du härligheten ännu med persilja.

Tips

Uunipeltillisen piirakkaa saat tekemällä ohjeen tuplana.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 160 g
Energi 1045 kJ / 250 kcal 1671 kJ / 401 kcal
Fett 14.9 g 23.9 g
- varav mättat fett 8.8 g 14.1 g
Kolhydrat 16.9 g 27 g
- varav sockerarter 1.7 g 2.8 g
Protein 11 g 18 g
Fiber 1.7 g 2.6 g
Salt 1.1 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan