Skinkpaj
8
15min tillagningstid + 1h 15min total tid
Lätt
Ingredienser
Botten
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 125 g smör
- 0.5 dl vatten
Fyllning
- 1 pkt Snellman Skinka strimlad 300 g
- 1 lök, hackad
- 1 röd paprika
- 2 ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 dl riven ost
- 1 dl strimlad färsk persilja
- 0.25 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Tillred din pajbotten genom att knyppla ihop mjöl, salt och smör till en smulig blandning. Tillsätt kallt vatten och blanda till en jämn smet.
Tryck degen i botten av en pajform (ø 27 cm). Låt botten vila i kylskåpet i cirka en timme.
Tillred fyllningen. Skala och finhacka löken. Halvera paprikan, avlägsna frön och hacka i kuber. Finhacka också persiljan.
Rör ihop skinkan, löken, paprikan, persiljan och den rivna osten i en skål. Häll blandningen i pajformen.
Rör ihop grädde och ägg och krydda stanningen med salt och peppar. Häll över pajformens fyllning.
Grädda i 200-gradig ugn i cirka 45–55 minuter och din paj är redo! Om du vill toppar du härligheten ännu med persilja.
Tips
Uunipeltillisen piirakkaa saat tekemällä ohjeen tuplana.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 160 g | |
---|---|---|
Energi | 1045 kJ / 250 kcal | 1671 kJ / 401 kcal |
Fett | 14.9 g | 23.9 g |
- varav mättat fett | 8.8 g | 14.1 g |
Kolhydrat | 16.9 g | 27 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 2.8 g |
Protein | 11 g | 18 g |
Fiber | 1.7 g | 2.6 g |
Salt | 1.1 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.