Lihakeitto
4h 30min (josta aktiivista 30min)
6
Helppo
Ainekset
Lihakeitto
- 1 kpl Snellman Luuton keittoliha n. 700 g
- 10 kpl perunaa
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl sipulia
- 0.5 kpl purjosipulia
- 1 kpl silputtua tuoretta persiljaa
- 1.5 l vettä
- 1 tl maustepippuria
- 2 tl suolaa
- 1 kpl palsternakkaa
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta.
Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana.
Ruskista liha pannulla joka puolelta. Laita liha kattilaan ja lisää n. 1,5 litraa vettä, hienonnettu sipuli, suolaa ja n. kpl kokonaisia maustepippureita.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 3 – 4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois kauhalla.
Kuori ja pilko perunat, porkkana, palsternakka ja purjosipuli.
Anna keittopohjan jäähtyä hetki, nosta liha liemestä ja kuutioi se. Siivilöi liemi, laita se takaisin kattilaan ja lisää perunat, porkkanat, palsternakka ja purjosipuli. Anna kiehua n. 30 minuuttia. Lisää kuutioitu liha ja anna kiehua vielä n. 5 min. Lisää lopuksi korallinen tuoretta persiljaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 266 kJ / 63 kcal | 1063 kJ / 253 kcal |
Rasva | 2 g | 8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 5.6 g |
Hiilihydraatit | 4.7 g | 19 g |
- josta sokereita | 1 g | 3.9 g |
Proteiini | 6 g | 25 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 3.2 g |
Suola | 0.5 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.