Siirry sisältöön
Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku

Kotimainen palvikinkku 400 g

45min

8

Helppo

Pannukakku on varmasti monelle tuttu, mutta miltäpä kuulostaisi suolainen pannukakku? Äkkiseltään kenties hieman oudolta, mutta oikeastaan suolainen pannari eroaa perinteisestä jälkiruokapannarista vain siinä, että täytteisiin kuuluvat kinkku ja juusto. Herra Snellmanin helppo suolainen pannukakku maistuu vaikka iltapalana ja valmistat sen näppärästi uunissa. Tämä suolainen pannariresepti on siitä kätevä, että voit lisätä täytteitä myös oman makusi mukaan. Kokeile vaikkapa sinihomejuustoa. Nauti suolainen pannukakku kuumana kylmän maitolasillisen kera!

Ainekset

Taikina
  • 4 kpl kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl ripaus sokeria
Täytteeksi

Ohje

Sekoita suolaisen pannarin taikinan ainekset keskenään.

Kuutioi leikkeleet ja ripottele ne uunipellille leivinpaperin päälle yhdessä juustoraasteen ja kirsikkatomaattien kanssa.

Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa 30–40 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pohja kypsä.

Tarjoille suolainen pannukakku pieniksi paloiksi leikattuna.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 180 g
Energia 714 kJ / 170 kcal 1285 kJ / 306 kcal
Rasva 5.8 g 10.5 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 4.4 g
Hiilihydraatit 15.9 g 28.6 g
- josta sokereita 2.4 g 4.3 g
Proteiini 13 g 23 g
Ravintokuitu 0.8 g 1.4 g
Suola 1.1 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle