Suolainen pannukakku
45min
8
Helppo
Pannukakku on varmasti monelle tuttu, mutta miltäpä kuulostaisi suolainen pannukakku? Äkkiseltään kenties hieman oudolta, mutta oikeastaan suolainen pannari eroaa perinteisestä jälkiruokapannarista vain siinä, että täytteisiin kuuluvat kinkku ja juusto. Herra Snellmanin helppo suolainen pannukakku maistuu vaikka iltapalana ja valmistat sen näppärästi uunissa. Tämä suolainen pannariresepti on siitä kätevä, että voit lisätä täytteitä myös oman makusi mukaan. Kokeile vaikkapa sinihomejuustoa.
Nauti suolainen pannukakku kuumana kylmän maitolasillisen kera!
Ainekset
Taikina
- 4 kpl kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2 tl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 kpl ripaus sokeria
Täytteeksi
- 1 kpl Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
- 1 dl emmental juustoraastetta
- 100 g kirsikkatomaatteja
Ohje
Sekoita suolaisen pannarin taikinan ainekset keskenään.
Kuutioi leikkeleet ja ripottele ne uunipellille leivinpaperin päälle yhdessä juustoraasteen ja kirsikkatomaattien kanssa.
Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa 30–40 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pohja kypsä.
Tarjoille suolainen pannukakku pieniksi paloiksi leikattuna.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 714 kJ / 170 kcal | 1285 kJ / 306 kcal |
Rasva | 5.8 g | 10.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 4.4 g |
Hiilihydraatit | 15.9 g | 28.6 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 4.3 g |
Proteiini | 13 g | 23 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.4 g |
Suola | 1.1 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.