Kunnon makkarasalaatti
30min
4
Helppo
Ainekset
Kunnon makkarasalaatti
- 0.5 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 175 g mustaleima emmetal juustoa
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl suolakurkkua
Kastike
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 kpl ruukkua persiljaa
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- 200 g pikkulehtisiä salaatteja esim rucolaa ja pinaattia
Ohje
Aloita valmistamalla kastike. Sen kuuluu maistua kielellä kirpeän etikkaiselta, joten maistele öljyn ja etikan suhdetta sekoitusvaiheessa, suhde saattaa vaihdella käyttämäsi etikan mukaan. Sekoita kastike esim. pienessä kannellisessa purkissa ravistellen yhteen öljy, etikka, silputtu persilja, sokeri, suola ja mustapippuri
Kuori ja puolita punasipuli ja viipaloi puolikkaat mahdollisimman ohuiksi renkaan puolikkaiksi. Lisää sipulit marinoitumaan salaatinkastikkeen joukkoon
Leikkaa makkara pitkiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Paloittele juusto samaan tyyliin. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada salaatinkastike päälle, sekoita. Salaatti saa mielellään marinoitua jääkaapissa, mutta sen voi syödä hetikin
Tarjolle tuodessasi kokoa salaatin alle iso keko erilaisia salaatinlehtiä ja nostele makkarasalaatti keon päälle. Salaatista valuva kastike maustaa myös salaatinlehdet.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 190 g | |
---|---|---|
Energia | 831 kJ / 200 kcal | 1579 kJ / 380 kcal |
Rasva | 14.6 g | 27.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.3 g | 12 g |
Hiilihydraatit | 5.8 g | 11 g |
- josta sokereita | 4 g | 7.6 g |
Proteiini | 10 g | 20 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.7 g |
Suola | 1 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.