Siirry sisältöön
5 tapaa hyödyntää joulukinkun tähteet

5 tapaa hyödyntää joulukinkun tähteet

Joulukinkun tähteet askarruttavat varmasti monessa kodissa vuodesta toiseen samaan aikaan, nimittäin muutama päivä aaton jälkeen. Tällöin kun alkaa monesti olla aika miettiä mihin kaikkeen kinkun tähteet tavanomaisimpien hernekeiton ja pizzan lisäksi soveltuisivatkaan? Sillä niin herkullista kuin joulukinkku onkin, niin monesti se saattaa parin illan jälkeen alkaa kyllästyttämään. Ylijäänyttä kinkkua ei kuitenkaan kannata missään nimessä heittää hukkaan, sillä joulukinkun tähteet on helppo hyödyntää mitä erilaisimmissa ruoissa, jotka maistuvat varmasti tuttujen ja turvallisten jouluruokien jälkeen.

Kokosimme yhteen viisi erilaista tapaa hyödyntää joulukinkun tähteet. Reseptit vaihtelevat aamiaispöytään soveltuvasta munakkaasta useammalla syöjälle riittävään piirakkaan ja mahtuuma mukaan pari täyttävää pääruokaakin. Kaikki ohjeet ovat kuitenkin mielestämme kokeilemisen arvoisia, joten joulukinkun tähteet kannattaa hyödyntää niiden määrästä sekä seurueen ja nälän koosta riippuen.

Käytä joulukinkun tähteet patonkiin tai piirakkaan

Joulukinkun tähteet soveltuvat oivallisesti täytteeksi niin patonkiin kuin piirakkaan. Paitsi että lopputulos on taatusti täyttävä, on reseptejä helppo muokata mielensä mukaan omia lempitäytteitä lisäämällä. Herra Snellmanin täytetyssä patongissa kinkun tähteet saavat herkullisen sinapilla ja currylla mausteun kastikkeen creme fraichesta ja majoneesista. Katso koko resepti täältä.

kinkkupatongit joulukinkun tähteistä

Kaurapohjaan tehdyssä piirakassa joulukinkun tähteet saavat puolestaan seurakseen jännittäviä makuvivahteita viikunan muodossa. Cheddarjuustolla ja kermalla viimeistely herkku on kaiken lisäksi gluteeniton vaihtoehto. Reseptin löydät täältä.

kinkkupiirakka joulukinkun tähteistä

Joulukinkun tähteet maistuvat myös munakkaassa

Herra Snellmanin konstailematon maalaismunakas sisältää kinkun tähteiden lisäksi perunaa, joten nälkäisenä ei tarvitse uuteen päivään lähteä. Aamiaispöydän lisäksi tämä tuhti munakas sopiikin myös isomman nälän nujertajaksi. Nappaa helppo ja herkullinen resepti talteen täältä.

munakas kinkun tähteistä

Tuttuja ruokia, joissa voit hyödyntää joulukinkun tähteet

Kuten jo alussa todettiin, hernekeitto lienee se perinteisin tapa hyödyntää joulukinkun tähteet, joten niinpä päätimme tällä kertaa nostaa esille pari muuta tuttua arkiruokaa, jotka niin ikään onnistuvat mainiosti kinkun tähteistä. Hyvä esimerkki tällaisesta on kinkkukiusaus, jonka reseptiä on helppo mukauttaa. Laktoosittoman kiusauksen saat käyttämällä lihalientä tai kookosmaitoa kerman sijaan ja hieman kevyemmän kiusauksen puolestaan vaihtamalla kerman maitoon. Katso tarkemmat ohjeet nimenomaan kinkun tähteistä valmistettavaan maalaiskinkkukiusaukseen täältä.

kinkkukiusaus joulukinkun tähteistä

Herra Snellmanin välipäivien pasta carbonara tuo mukavaa vaihtelua perinteisten jouluruokien jälkeen. Ja mikä parasta, tämä hieman mukailtu versio klassikkoreseptistä valmistuu nimenomaan joulukinkun tähteistä valmistettuna. Reseptin pasta carbonaraan löydät täältä.

pasta joulukinkun tähteistä