Siirry sisältöön
Maalaismunakas

Maalaismunakas

Savukinkkusuikale 200 g

1

20min kokonaisaika

Helppo

Aamiaispöydän lisäksi tämä tuhti munakas sopii myös isomman nälän nujertajaksi. Muokkaa reseptiä ihmeessä omaan makuun sopivammaksi vaihtamalla aineksia vastaaviin, jos sille tuulelle satut. Helppoa ja herkullista!

Ainekset

Maalaismunakas

Ohje

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu ja pidä se keskilämmöllä. Lisää nokare voita ja vähän öljyä. Paista perunat ja sipuli pehmeiksi paistinpannulla, silloin tällöin sekoittaen. Perunat pehmenevät muutamassa minuutissa paksuudesta riippuen, mutta varo polttamasta sipuleita. Lisää lopuksi savukinkkusuikaleet pannulle.

Riko munat kulhoon, vispaa rakenne rikki ja mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.

Kaada munaseos pannulle ja sekoita varovasti ravistamalla pannulla kevyesti siten, että munaseos päätyy tasaisesti pannun pohjalle. Voit lopettaa kun munakas alkaa jähmettyä. Käännä munakas laittamalla iso lautanen tai suuri kansi pannun yläpuolelle ja käännä pannu nopeasti ylösalaisin, jotta munakas päätyy lautaselle. Anna sitten munakkaan liukua takaisin paistinpannulle ja paista lyhyesti kunnes myös toinen puoli on sopivan kiinteä. Koristele tuoreilla yrteillä kuten timjamilla tai persiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 380 g
Energia 403 kJ / 96 kcal 1532 kJ / 365 kcal
Rasva 3.4 g 13 g
- josta tyydyttynyttä 1 g 3.8 g
Hiilihydraatit 5.8 g 22.2 g
- josta sokereita 1.2 g 4.4 g
Proteiini 10 g 38 g
Ravintokuitu 1.1 g 4.1 g
Suola 1.4 g 5.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle