Siirry sisältöön
Kunnon maatiaispossu

Gm-vapaa sika- ja nautaketju

Snellmanin kaikki naudan- ja siantuottajat ovat kirjallisesti sitoutuneet gm-vapaaseen eläinten kasvatukseen. Tämä tarkoittaa että kaikki Snellmanin possut ja lehmät ruokitaan ainoastaan ilman geenimuunneltua rehua. Snellmanin käyttämä sian- ja naudanliha on siis gm-vapaata.

Geenimuuntelu on maailmassa yleisintä kasveissa. Maataloudessa geenimuuntelua saattaa esiintyä ulkomaalaisissa rehukasveissa kuten soijassa ja rapsissa. Soijaa käytetään myös Suomessa etenkin sikojen ruokinnassa, mutta myös nautojen ruokinnassa esiintyy soijaa. Suomessa geenimuunneltuja rehukasveja ei kuitenkaan toistaiseksi viljellä ja saatavilla on myös geenimuuntelematonta soijaa. Snellman tekee suomalaisen rehuteollisuuden kanssa yhteistyötä, jonka ansiosta tuottajamme saavat ruokkia eläimensä laadukkaalla rehulla, jota ei ole geenimuunneltu.
Lue lisää rehuteollisuuden näkökulmasta

Snellmanin sika- ja nautaketjussa ei ole sallittua käyttää geenimuunneltua rehua missään vaiheessa. Tuottajilla on tärkeä rooli ketjussa koska tämä on varmistettava jo oston yhteydessä.
Lue lisää tuottajan näkökulmasta

Snellmanin tekemät kirjalliset sopimukset omien tuottajien ja rehuteollisuuden kanssa takaavat gm-vapaan sian- ja naudanlihan tuotannon. Haluamme valmistaa tuotteita luonnollisemmista raaka-aineista ja olemme mm. vähentäneet lisäaineita tuotteistamme viime vuosina järjestelmällisesti. GM-vapaa liha on osa tätä kokonaisuutta.

GM-vapaudesta kertova pakkausmerkintä näkyy Snellmanin tuorelihatuotteissa ja lihavalmisteissa.
Lue lisää miten gm-vapaus varmistetaan Snellmanin sika- ja nautaketjussa