Siirry sisältöön
Birria tacot

Birria tacot

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

6

45min työaika + 8h 45min kokonaisaika

Keskitaso

Birria tacot – kuin suoraan meksikolaisesta katukeittiöstä! Maissitortillat kastetaan herkulliseen liemeen, paistetaan pannulla ja täytetään mehevällä ja tulisella maatiaispossun kasslerilla. Liha saa marinoitua rauhassa ja muhia uunissa suussa sulavan pehmeäksi. Tulisen maukas liemi toimii myös täydellisenä kastikkeena näille herkkutacoille. Tätä reseptiä on pakko kokeilla!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
  • 1 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl ancho-chilijauhetta
  • 1 tl punaista chilirouhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 8 kpl neilikkaa
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 1.5 tl suolaa
  • 5 dl lihalientä (tai 5 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
Lisäksi
  • 20 kpl pientä maissitortillaa
  • 2 kpl isoa makeaa sipulia
  • 2 kpl ruukkua korianteria
  • 2 kpl limeä

Ohje

Kuori ja hienonna sipulit.

Kuullota sipulit pannulla oliiviöljyssä. Lisää ancho-chilijauhe, chilirouhe, juustokumina, korianterinsiemenet, oregano ja timjami. Anna jäähtyä.

Mittaa kannelliseen pataan tomaattimurska ja omenaviinietikka. Kaada päälle kuullotetut sipulit ja mausteet. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää neilikat, kanelitanko, laakerinlehdet ja suola.

Paloittele liha noin 5 x 5 cm paloiksi ja lisää pataan kastikkeen joukkoon. Sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan 3–4 tunniksi.

Lisää pataan lihaliemi ja hauduta 175-asteisessa uunissa n. 4 tuntia.

Nosta lihat padasta isoon kulhoon. Poista neilikat, kanelitanko ja laakerinlehdet. Revi liha haarukalla. Lisää pataan jäänyttä lientä lihan joukkoon, mikäli se on liian kuivaa. Lihan kuuluu olla kosteaa ja mehukasta.

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös korianteri. Sekoita keskenään ja siirrä tarjoilukulhoon.

Kasta tortillat pataan pinnalle nousseeseen rasvaan ja paista molemmin puolin pannulla. Lisää tortillan päälle lihaa ja sipuli-korianteriseosta. Taita keskeltä ja nosta tarjolle. Tarjoa pataan jääneen kastikkeen ja limelohkojen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 749 kJ / 179 kcal 2996 kJ / 718 kcal
Rasva 10.2 g 40.9 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 13.3 g
Hiilihydraatit 9.4 g 37.6 g
- josta sokereita 2 g 8.2 g
Proteiini 12 g 47 g
Ravintokuitu 1.9 g 7.7 g
Suola 0.9 g 3.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle