Siirry sisältöön
Calzone ilmakuivatulla kinkulla

Calzone ilmakuivatulla kinkulla

Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g

8

40min työaika | 40min kokonaisaika

Helppo

Snellmanin uusi, täysin kotimainen ilmakuivattu kinkku sopii täydellisesti pizzan täytteeksi. Paitsi, että parhaimmillaan se on, kun kinkun lisää vasta paiston jälkeen. Siksipä pizzataikina täytetään tässä reseptissä juustolla ja oliiviöljyllä, paistetaan rapean meheväksi ja täytetään vasta sitten tuoreella tomaatilla, pinaatilla ja ilmakuivatulla kinkulla. Valmis pizzataikina ja yksinkertaiset raaka-aineet takaavat, että valmistus on helppoa ja nopeaa. Mausta sen sijaan ei todellakaan tarvitse tinkiä.

Ainekset

  • 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
  • 124 g mozzarellaraastetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1.5 tl sormisuolaa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl tomaattia
  • 65 g tuoretta babypinaattia
  • 2 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g

Ohje

Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit ja huuhtele babypinaatit.

Puolita pitsapullat ja muotoile pitsapohjiksi (halkaisija 18 cm). Pirskottele jokaisen pohjan päälle 2 tl öljyä. Revi kaksi mozzarellaviipaletta jokaisen pitsapohjan toiselle puoliskolle ja taita kiinni puolikuun, eli calzonen, muotoon. Pirskottele päälle vielä 2 tl öljyä ja hyppysellinen sormisuolaa.

Paista calzonet kypsiksi: pitsauunissa (450 astetta & 1–2 min), airfyerissa (180 astetta ja 10 min) tai uunissa (220 astetta ja 12 min).

Anna jäähtyä hetken, avaa ja täytä jokainen calzone kolmella tomaattiviipaleella, pienellä kourallisella babypinaattia ja kolmella viipaleella ilmakuivattua kinkkua.

Taita calzone varovasti takaisin kiinni ja nauti!

Vinkkejä

Vieläkin italailaisemman saat calzoneista lisäämällä väliin vielä tuoretta basilikaa ja purkillisen burrata-juustoa tai buffalomozzarelaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 140 g
Energia 1168 kJ / 279 kcal 1635 kJ / 391 kcal
Rasva 14.6 g 20.4 g
- josta tyydyttynyttä 3.6 g 5 g
Hiilihydraatit 24.9 g 34.9 g
- josta sokereita 1.4 g 2 g
Proteiini 10 g 15 g
Ravintokuitu 2.2 g 3.1 g
Suola 1.8 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle