
Calzone ilmakuivatulla kinkulla
Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g40min
8
Helppo
Ainekset
- 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
- 124 g mozzarellaraastetta
- 1 dl oliiviöljyä
- 1.5 tl sormisuolaa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 2 kpl tomaattia
- 65 g tuoretta babypinaattia
- 2 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g
Ohje
-
Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit ja huuhtele babypinaatit.
-
Puolita pitsapullat ja muotoile pitsapohjiksi (halkaisija 18 cm). Pirskottele jokaisen pohjan päälle 2 tl öljyä. Revi kaksi mozzarellaviipaletta jokaisen pitsapohjan toiselle puoliskolle ja taita kiinni puolikuun, eli calzonen, muotoon. Pirskottele päälle vielä 2 tl öljyä ja hyppysellinen sormisuolaa.
-
Paista calzonet kypsiksi: pitsauunissa (450 astetta & 1–2 min), airfyerissa (180 astetta ja 10 min) tai uunissa (220 astetta ja 12 min).
-
Anna jäähtyä hetken, avaa ja täytä jokainen calzone kolmella tomaattiviipaleella, pienellä kourallisella babypinaattia ja kolmella viipaleella ilmakuivattua kinkkua.
-
Taita calzone varovasti takaisin kiinni ja nauti!
Vinkkejä
Vieläkin italailaisemman saat calzoneista lisäämällä väliin vielä tuoretta basilikaa ja purkillisen burrata-juustoa tai buffalomozzarelaa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 140 g | |
---|---|---|
Energia | 1168 kJ / 279 kcal | 1635 kJ / 391 kcal |
Rasva | 14.6 g | 20.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 24.9 g | 34.9 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2 g |
Proteiini | 10 g | 15 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 3.1 g |
Suola | 1.8 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.