Cobb-salaatti paahdetuilla kanalastuilla
20min
4
Helppo
Ainekset
Cobb-salaatti
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl kananmunaa
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 75 g sinihomejuustoa
- 1 kpl miniluumutomaatteja
- 2 kpl avokadoa
- 0.5 dl silputtua ruohosipulia
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 0.5 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 tl ripaus mustapippuria
Ohje
Paista pekonit rapeiksi. pannulla tai grillin parilalla. Nosta talouspaperille valumaan.
Keitä kananmunat kypsiksi ja kuori ne.
Pilko pekonit ja kanalastut. Yhdistä ne sekä 4-6 osaan leikatut keitetyt kananmunat, paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut miniluumutomaatit ja kuorittu ja pilkottu avokadonliha tarjoiluastiaan.
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja nostele seos salaatin sekaan. Viimeistele Cobb-salaatti hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkki!
Pahdettujen kanalastujen sijaan voit hyvin käyttää Cobb-salaattiin myös edelliseltä päivältä tähteeksi jäänyttä paistettua tai grillattua kanaa, saihan koko ruokalaji itse asiassa alkunsakin käsillä olleista ruoka-aineista ja tähteistä pikaisesti improvisoituna salaattina.
Kokeile myös BLT leivistä inspiraation saanutta pekonisalaatti-reseptiä!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 822 kJ / 198 kcal | 2054 kJ / 496 kcal |
Rasva | 16.4 g | 41.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.5 g | 11.2 g |
Hiilihydraatit | 1.7 g | 4.2 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.7 g |
Proteiini | 11 g | 27 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 4.3 g |
Suola | 1.4 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.