Cobb-salaatti grillatusta broilerista
Tämä amerikkalainen klassikkosalaatti sisältää kaikki kesän suosikkimaut; rapean pekonin, avokadon ja sinihomejuuston. Ruokaisa Cobb-salaatti sopii hyvin nautittavaksi lounaalla.
Ainekset
-
- 1 pkt (150g) Snellman Kunnon Pekonia
- 2 kananmunaa
- 300 g broilerifileetä
- 75 g sinihomejuustoa
- 1 pkt (200g) miniluumutomaatteja
- 2 avokadoa
- pieni nippu ruohosipulia
- Kastike
-
- 1 dl majoneesia
- 0,5 dl luonnonjogurttia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- maun mukaan suolaa ja mustapippuria
Cobb-salaatti grillatusta broilerista — Ohje
-
- Paista pekonit parilalla rapeiksi. Nosta talouspaperille valumaan.
- Grillaa broilerinfileet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä folion sisään vetäytymään. Keitä kananmunat kypsiksi ja kuori ne.
- Pilko pekonit ja viipaloi broilerifileet. Yhdistä ne sekä 4-6 osaan leikatut keitetyt kananmunat, paloiteltu sinihomejuusto, puolitetut miniluumutomaatit ja kuorittu ja pilkottu avokadonliha tarjoiluastiaan.
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja nostele seos salaatin sekaan. Viimeistele Cobb-salaatti hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkki!
Vastapaistettujen broilerinfileiden sijaan voit hyvin käyttää Cobb-salaattiin myös edelliseltä päivältä tähteeksi jäänyttä paistettua tai grillattua kanaa, saihan koko ruokalaji itse asiassa alkunsakin käsillä olleista ruoka-aineista ja tähteistä pikaisesti improvisoituna salaattina.
Kokeile myös BLT leivistä inspiraation saanutta pekonisalaatti-reseptiä!
“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”
Tore, tuotekehittäjä