ENTRECOTE GRILLISSÄ
6
Entrecôte valmistuu meheväksi grillissä. Tämä entrecôte saa makua pintaan hierotusta grillimausteesta. Lihan sopivasta kypsyydestä pitää huolta paistomittari, jonka ansiosta liha ei pääse paistumaan liian kuivaksi. Tarjoile grillattu entrecôte esimerkiksi salaatin, grillattujen kasvisten ja uusien perunoiden kera. Kaupasta voit siis surutta tuoda kotiin joko pihvifileen tai erillispihvit. Hyvää tulee joka tapauksessa!
Ainekset
Entrecôte
- 1 pkt Snellmanin Naudan entrecoté pihvifilee
- grillimaustetta
Entrecote pihvit grillissä
- 1 pkt Snellmanin Naudan entrecoté 2 kpl
- grillimaustetta
Ohje
Entrecôte
Ota entrecôte huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillausta.
Hiero mausteita fileen pintaan, esim. grillimaustetta. Anna maustua hetken.
Laita lihaan paistomittari.
Grillaa fileeseen kaunis pinta, laske grillin lämpöä ja jatka grillausta välillä käännellen kunnes paistomittari näyttää 55-60°C.
Nosta filee pois ja kääri folioon, annan vetäytyä hetken.
Entrecôte pihvit grillissä
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillausta.
Hiero mausteita pintaan, esim. grillimaustetta. Anna maustua hetken.
Grillaa pihvejä parilalla noin 2 min. per puoli.
Nosta pihvit grillistä ja kääri folioon, annan vetäytyä hetken.
Vinkkejä
Kokeile myös entrecote-ohjettamme, jossa lihan kylkeen tehdään helppo balsamietikkakastike.