Entrecôte ja Janssonin kiusaus
Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg1h
6
Keskitaso
Ainekset
Entrecote
- 1 kpl Snellman Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg
 - 1 tl suolaa
 - 0.5 tl mustapippuria
 - tuoretta timjamia
 
Janssonin kiusaus
- 2 kpl keltasipulia
 - 1 kg kiineää perunaa
 - 250 g anjovisfileetä
 - 4 dl kuohukermaa
 - 1 tl mustapippuria
 - 1 tl suolaa
 - 2 rkl voita
 - 2 rkl korppujauhoja
 
Bearnaisekastike
- 200 g voita
 - 1 kpl salottisipulia
 - 3 rkl valkoviinietikkaa
 - 0.5 dl vettä
 - 1 kpl ruukku tuoretta rakuunaa
 - 2 kpl kananmunan keltuaista
 - 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
 - 0.5 tl suolaa
 - 0.3 tl mustapippuria
 
Vihreät pavut
- 300 g vihreitä papuja
 - 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
 - 1 rkl voita
 - 0.5 kpl sitruunaa
 - 0.5 tl suolaa
 - 0.5 tl mustapippuria
 
Ohje
- 
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä.
 - 
Leikkaa liha paksuiksi pihveiksi, suolaa ja pippuroi lihan molemmat puolet ja lisää muutama oksa timjamia.
 - 
Grillaa noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes näet, että lihan nesteet alkavat tihkua läpi.
 - 
Ota pihvit pois grillistä ja anna niiden levätä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 
Janssonin kiusaus
- 
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
 - 
Paista sipuli pehmeäksi voissa, lisää kerma sekä anjovisliemi ja mausta suolalla ja pippurilla.
 
- 
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
 - 
Aseta leikatut perunat ja anjovisfileet uuninkestävään vuokaan.
 - 
Kaada päälle anjoviskerma, sekoita ja viimeistele levittämällä voi ja ripottelemalla päälle korppujauhoja.
 - 
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
 
Bearnaise-kastike
- 
Sulata voi ja ota se pois liedeltä.
 - 
Kiehauta sipuli, etikka ja vesi ja keitä, kunnes noin 1 rkl on jäljellä.
 - 
Poimi rakuunan lehdet ja hienonna ne, jos rakuunan varret ovat ohuita, voit leikata myös ne pois. Lisää ne etikkaliemeen ja ota se pois liedeltä.
 - 
Vatkaa munankeltuaiset liemeen miedolla lämmöllä, kunnes liemi alkaa sakeutua.
 - 
Ota sitten kastike pois liedeltä ja vatkaa voimakkaasti voita ohuena virtana. Lisää hienonnettu persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.
 
Vihreät pavut
- 
Leikkaa pavuista päät pois ja paista niitä voissa noin minuutti.
 - 
Lisää sipuli, suola ja pippuri ja paista vielä noin minuutti ja purista sitruuna joukkoon.
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 530 g | |
|---|---|---|
| Energia | 887 kJ / 214 kcal | 4703 kJ / 1132 kcal | 
| Rasva | 16 g | 84.6 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 9.4 g | 49.7 g | 
| Hiilihydraatit | 7 g | 36.9 g | 
| - josta sokereita | 2.5 g | 13.1 g | 
| Proteiini | 10 g | 53 g | 
| Ravintokuitu | 0.8 g | 4.5 g | 
| Suola | 1.5 g | 8.2 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          