Siirry sisältöön
Entrecôte ja Janssonin kiusaus

Entrecôte ja Janssonin kiusaus

Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg

6

1t työaika | 1t kokonaisaika

Keskitaso

Hieman perinteisestä poikkeava yhdistelmä, ehdottomasti erilainen, mutta todella hyvä yhdistelmä. Maut täydentävät toisiaan uskomattoman hyvin tässä Micke Björklundin reseptissä, jossa Snellmanin reilu pihviliha on pääroolissa! Katso reseptivideo!

Ainekset

Entrecote
Janssonin kiusaus
  • 2 kpl keltasipulia
  • 1 kg kiineää perunaa
  • 250 g anjovisfileetä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
Bearnaisekastike
  • 200 g voita
  • 1 kpl salottisipulia
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 kpl ruukku tuoretta rakuunaa
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.3 tl mustapippuria
Vihreät pavut
  • 300 g vihreitä papuja
  • 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 0.5 kpl sitruunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä.

Leikkaa liha paksuiksi pihveiksi, suolaa ja pippuroi lihan molemmat puolet ja lisää muutama oksa timjamia.

Grillaa noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes näet, että lihan nesteet alkavat tihkua läpi.

Ota pihvit pois grillistä ja anna niiden levätä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Janssonin kiusaus

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Paista sipuli pehmeäksi voissa, lisää kerma sekä anjovisliemi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.

Aseta leikatut perunat ja anjovisfileet uuninkestävään vuokaan.

Kaada päälle anjoviskerma, sekoita ja viimeistele levittämällä voi ja ripottelemalla päälle korppujauhoja.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Bearnaise-kastike

Sulata voi ja ota se pois liedeltä.

Kiehauta sipuli, etikka ja vesi ja keitä, kunnes noin 1 rkl on jäljellä.

Poimi rakuunan lehdet ja hienonna ne, jos rakuunan varret ovat ohuita, voit leikata myös ne pois. Lisää ne etikkaliemeen ja ota se pois liedeltä.

Vatkaa munankeltuaiset liemeen miedolla lämmöllä, kunnes liemi alkaa sakeutua.

Ota sitten kastike pois liedeltä ja vatkaa voimakkaasti voita ohuena virtana. Lisää hienonnettu persilja ja mausta suolalla ja pippurilla.

Vihreät pavut

Leikkaa pavuista päät pois ja paista niitä voissa noin minuutti.

Lisää sipuli, suola ja pippuri ja paista vielä noin minuutti ja purista sitruuna joukkoon.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 530 g
Energia 887 kJ / 214 kcal 4703 kJ / 1132 kcal
Rasva 16 g 84.6 g
- josta tyydyttynyttä 9.4 g 49.7 g
Hiilihydraatit 7 g 36.9 g
- josta sokereita 2.5 g 13.1 g
Proteiini 10 g 53 g
Ravintokuitu 0.8 g 4.5 g
Suola 1.5 g 8.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle