Espanjalainen perunamunakas
8
1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Espanjalainen perunamunakas
- 4 kpl perunaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl kananmunaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
Ohje
Kuori ja viipaloi sipuli ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet öljyssä pannulla. Sekoita hyvin ja anna porista noin 10 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä.
Muista sekoittaa. Vatkaa kananmunat kulhossa ja kaada sekaan hieman jäähtynyt peruna-sipuliseos, sekoita ja annan vetäytyä noin 15 min. Laita voita pannulle ja kaada seos paistumaan.
Painele pinta tasaiseksi. Anna paistua matalalla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia. Käännä paistos halutessasi, käytä lautasta apuvälineenä kääntämiseen. Anna munakkaan jäähtyä ja tarjoa sen huoneenlämpöisenä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 70 g | |
---|---|---|
Energia | 875 kJ / 211 kcal | 612 kJ / 148 kcal |
Rasva | 18.3 g | 12.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 6.7 g | 4.7 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 0.6 g |
Proteiini | 5 g | 4 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 0.4 g |
Suola | 0.6 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.