
Espanjalainen perunamunakas
1h
8
Helppo
Ainekset
Espanjalainen perunamunakas
- 4 kpl perunaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl kananmunaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
Ohje
-
Kuori ja viipaloi sipuli ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet öljyssä pannulla. Sekoita hyvin ja anna porista noin 10 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä.
-
Muista sekoittaa. Vatkaa kananmunat kulhossa ja kaada sekaan hieman jäähtynyt peruna-sipuliseos, sekoita ja annan vetäytyä noin 15 min. Laita voita pannulle ja kaada seos paistumaan.
-
Painele pinta tasaiseksi. Anna paistua matalalla lämmöllä kannen alla noin 10-15 minuuttia. Käännä paistos halutessasi, käytä lautasta apuvälineenä kääntämiseen. Anna munakkaan jäähtyä ja tarjoa sen huoneenlämpöisenä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 70 g | |
---|---|---|
Energia | 875 kJ / 211 kcal | 612 kJ / 148 kcal |
Rasva | 18.3 g | 12.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 6.7 g | 4.7 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 0.6 g |
Proteiini | 5 g | 4 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 0.4 g |
Suola | 0.6 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.