Siirry sisältöön
Gazpacho – kylmä keitto

Gazpacho – kylmä keitto

4

20min kokonaisaika

Helppo

Gazpacho toimii erinomaisesti kesäisen salaatin tai grillattujen pihvien kylkeen. Tämän keiton erikoisuus on se, että se kuuluu tarjoilla kylmänä. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!

Ainekset

Gazpacho – kylmä keitto
  • 3 kpl viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 1 kpl kurkkua
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutiota
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl sitruunanmehua
  • muutama tippa tabascoa
  • 1 tl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio.

Laita leivät liemeen, lisää tomaattimurska.

Kuori kurkku ja poista siemenet, paloittele. Paloittele paprika. Kuori ja paloittele sipulit.

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi keitoksi.

Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Tarjoile keitto kylmänä kesäisen salaatin ja grillattujen pihvien kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 470 g
Energia 212 kJ / 51 kcal 998 kJ / 240 kcal
Rasva 3.3 g 15.5 g
- josta tyydyttynyttä 0.5 g 2.3 g
Hiilihydraatit 3.9 g 18.3 g
- josta sokereita 2.3 g 10.7 g
Proteiini 1 g 4 g
Ravintokuitu 1.3 g 6 g
Suola 0.7 g 3.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle