Siirry sisältöön
Italialainen sushi

Italialainen sushi

Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g

10min

12

Helppo

Kun haluat yllättää vieraat tai hemmotella itseäsi jollain uudella ja houkuttelevalla, kokeile tätä italialaista versiota sushista! Tässä suloisen suolaisessa suupalassa yhdistyvät Välimeren klassikot: ilmakuivattu kinkku, aurinkokuivattu tomaatti, tuore mozzarella ja aromaattinen basilika. Rullat kääritään kauniiksi suupaloiksi, jotka ovat täydellisiä alkupalaksi tai tyylikkääksi cocktailtarjottavaksi. Resepti on nopea valmistaa, mutta makumaailma on kaikkea muuta kuin arkinen – italialaista eleganssia parhaimmillaan.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g
  • 140 g maustettua tuorejuustoa
  • 20 g rucolasalaattia
  • 0.3 kpl ruukkua basilikaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 kpl pakettia (á 125g) buffalomozarellaa
  • 0.5 dl balsamicoa

Ohje

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi.

  2. Levitä ilmakuivatut kinkkusiivut kelmun päälle lomittain noin 40 x 17 cm kokoiseksi suorakaideen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle lusikalla tuorejuustoa.

  3. Levitä levyn alareunaan rucolaa, basilikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa.

  4. Rullaa kinkkulevy tiukaksi kääröksi kelmun avulla. Poista kelmu ja leikkaa noin 3 cm levyisiksi paloiksi. Pyyhkäise veitsi puhtaaksi jokaisen palan jälkeen. Siirrä tarjoiluastiaan ja tarjoa balsamicokastikkeen kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 40 g
Energia 918 kJ / 221 kcal 367 kJ / 88 kcal
Rasva 16.2 g 6.5 g
- josta tyydyttynyttä 8.3 g 3.3 g
Hiilihydraatit 7.5 g 3 g
- josta sokereita 7.4 g 3 g
Proteiini 11 g 5 g
Ravintokuitu 1.4 g 0.6 g
Suola 1.5 g 0.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kun haluat yllättää vieraat tai hemmotella itseäsi jollain uudella ja houkuttelevalla, kokeile tätä italialaista versiota sushista! Tässä suloisen suolaisessa suupalassa yhdistyvät Välimeren klassikot: ilmakuivattu kinkku, aurinkokuivattu tomaatti, tuore mozzarella ja aromaattinen basilika. Rullat kääritään kauniiksi suupaloiksi, jotka ovat täydellisiä alkupalaksi tai tyylikkääksi cocktailtarjottavaksi. Resepti on nopea valmistaa, mutta makumaailma on kaikkea muuta kuin arkinen – italialaista eleganssia parhaimmillaan.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle