
Kana-avokadopeltipizza
Paahdettu kanalastu 180 g1h 45min (josta aktiivista 30min)
4
Snellmanin paahdetut kanalastut tuotiin markkinoille helpottamaan suomalaisten hektistä arkea. Arjessa pikaisen pizzan kasaaminen on monesti kätevä tapa saada herkullinen päivällinen tai iltapala, ja tässä reseptissä se onnistuu myös edullisesti.
Maun takeena toimivat lastujen lisäksi pesto ja punasipuli ja avokado on ihan ravinnollisella tasolla mahtava raaka-aine rasvahappokoostumuksensa takia. Kipin kapin kokeilemaan!
Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.
Ainekset
Pizzataikina
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Täytteeksi
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 100 g pestoa
- 0.5 kpl punasipulia
- 175 g juustoraastetta
- 2 kpl avokadoa
Ohje
- Valmista pizzataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita veden joukkoon ensin noin puolet jauhoista. Alusta sitten loput jauhoista taikinaan ja vaivaa noin 5 minuuttia.
- Lisää seuraavaksi suola ja öljy ja vaivaa ne kunnolla taikinan sekaan. Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Nosta pelti kylmään uuniin, lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kauli pizzataikina ohueksi levyksi leivinpaperille jauhoja apuna käyttäen.
- Lisää täytteet pizzapohjalle: levitä ohut kerros pestoa, ripottele päälle puolet juustoraasteesta, siivutetut punasipulit sekä kanalastut. Lisää loput juustoraasteesta.
- Vedä leivinpaperi pitsoineen varovaisesti kuumalle pellille. Paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Vilkaise välillä uuniin, ettei pizzasi pala.
- Pizza on kypsää, kun pohja on rapea ja saanut kauniisti väriä. Viimeistele pizza avokadopaloilla ja koristele halutessasi hienonnetulla basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1357 kJ / 325 kcal | 3392 kJ / 813 kcal |
Rasva | 18.8 g | 47.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 11.7 g |
Hiilihydraatit | 23 g | 57.5 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 3.4 g |
Proteiini | 14 g | 36 g |
Ravintokuitu | 3.1 g | 7.9 g |
Suola | 1.2 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Snellmanin paahdetut kanalastut tuotiin markkinoille helpottamaan suomalaisten hektistä arkea. Arjessa pikaisen pizzan kasaaminen on monesti kätevä tapa saada herkullinen päivällinen tai iltapala, ja tässä reseptissä se onnistuu myös edullisesti.
Maun takeena toimivat lastujen lisäksi pesto ja punasipuli ja avokado on ihan ravinnollisella tasolla mahtava raaka-aine rasvahappokoostumuksensa takia. Kipin kapin kokeilemaan!
Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.