
Kana-avokadopeltipizza
Paahdettu kanalastu 180 g1h 45min (josta aktiivista 30min)
4
Ainekset
Pizzataikina
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Täytteeksi
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 100 g pestoa
- 0.5 kpl punasipulia
- 175 g juustoraastetta
- 2 kpl avokadoa
Ohje
- Valmista pizzataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita veden joukkoon ensin noin puolet jauhoista. Alusta sitten loput jauhoista taikinaan ja vaivaa noin 5 minuuttia.
- Lisää seuraavaksi suola ja öljy ja vaivaa ne kunnolla taikinan sekaan. Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Nosta pelti kylmään uuniin, lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kauli pizzataikina ohueksi levyksi leivinpaperille jauhoja apuna käyttäen.
- Lisää täytteet pizzapohjalle: levitä ohut kerros pestoa, ripottele päälle puolet juustoraasteesta, siivutetut punasipulit sekä kanalastut. Lisää loput juustoraasteesta.
- Vedä leivinpaperi pitsoineen varovaisesti kuumalle pellille. Paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Vilkaise välillä uuniin, ettei pizzasi pala.
- Pizza on kypsää, kun pohja on rapea ja saanut kauniisti väriä. Viimeistele pizza avokadopaloilla ja koristele halutessasi hienonnetulla basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1357 kJ / 325 kcal | 3392 kJ / 813 kcal |
Rasva | 18.8 g | 47.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 11.7 g |
Hiilihydraatit | 23 g | 57.5 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 3.4 g |
Proteiini | 14 g | 36 g |
Ravintokuitu | 3.1 g | 7.9 g |
Suola | 1.2 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.