Kana-avokadopeltipizza
4
30min työaika + 1h 45min kokonaisaika
Ainekset
Pizzataikina
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
Täytteeksi
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 100 g pestoa
- 0.5 kpl punasipulia
- 175 g juustoraastetta
- 2 kpl avokadoa
Ohje
Valmista pizzataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita veden joukkoon ensin noin puolet jauhoista. Alusta sitten loput jauhoista taikinaan ja vaivaa noin 5 minuuttia.
Lisää seuraavaksi suola ja öljy ja vaivaa ne kunnolla taikinan sekaan. Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Nosta pelti kylmään uuniin, lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kauli pizzataikina ohueksi levyksi leivinpaperille jauhoja apuna käyttäen.
Lisää täytteet pizzapohjalle: levitä ohut kerros pestoa, ripottele päälle puolet juustoraasteesta, siivutetut punasipulit sekä kanalastut. Lisää loput juustoraasteesta.
Vedä leivinpaperi pitsoineen varovaisesti kuumalle pellille. Paista pizzaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Vilkaise välillä uuniin, ettei pizzasi pala.
Pizza on kypsää, kun pohja on rapea ja saanut kauniisti väriä. Viimeistele pizza avokadopaloilla ja koristele halutessasi hienonnetulla basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1357 kJ / 325 kcal | 3392 kJ / 813 kcal |
Rasva | 18.8 g | 47.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 11.7 g |
Hiilihydraatit | 23 g | 57.5 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 3.4 g |
Proteiini | 14 g | 36 g |
Ravintokuitu | 3.1 g | 7.9 g |
Suola | 1.2 g | 3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.