
Kantarelli-pekonipasta
Kunnon pekoni 150 g20min
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 l kantarelleja
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 dl ruokakermaa
- 1 rkl kasvisfondia
- 0.25 tl mustapippuria myllystä
- 250 g tagliatelle pastaa
- 75 g parmesaani juustoa
- tuoretta persiljaa
- 3 kpl kesäsipulia varsineen
- 1 dl pastan keitinvettä
Ohje
-
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä.
-
Pastan kypsyessä puhdista kantarellit ja leikkaa ne muutamaan osaan. Paloittele pekoni. Leikkaa kesäsipulit viipaleiksi.
-
Nosta sienet kuivalle pannulle ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Siirrä sienet lautaselle hetkeksi odottamaan.
-
Lisää pannulle pekoni ja paista kunnes se on rapeaa. Siirrä sienet takaisin pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kesäsipuli. Ota osa sienistä, pekonista ja kesäsipulista halutessasi sivuun koristelua varten.
-
Lisää kerma, keitinvesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita kastike ja keitetty pasta keskenään. Lisää pinnalle koristelua varten otetut sienet, pekoni ja kesäsipuli.
-
Höylää pinnalle parmesanjuustoa ja viimeistele tuoreella persiljalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 617 kJ / 147 kcal | 2160 kJ / 516 kcal |
Rasva | 6.7 g | 23.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 10.2 g |
Hiilihydraatit | 15.2 g | 53.1 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 5.6 g |
Proteiini | 6 g | 22 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 3.8 g |
Suola | 1.2 g | 4.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.