Karamellisoitu sipuli
1
10min työaika + 40min kokonaisaika
Helppo
Karamellisoitu sipuli on loistava ja monipuolinen lisuke. Se toimii esimerkiksi hampurilaisen täytteenä, grillatun lihan lisukkeena ja voileivälläkin. Karamellisoitu sipuli säilyy jääkaapissa jopa pari viikkoa. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!
Ainekset
Karamellisoitu sipuli
- 2 tl öljyä
- 8 kpl sipulia
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
Ohje
Kuori ja viipaloi sipulit, paista miedolla lämmöllä pannulla kunnes sipuli on saanut väriä, lisää muut ainekset ja sekoita. Anna hautua vielä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 640 g | |
---|---|---|
Energia | 221 kJ / 53 kcal | 1414 kJ / 336 kcal |
Rasva | 1.3 g | 8.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.1 g | 0.5 g |
Hiilihydraatit | 8.8 g | 56.5 g |
- josta sokereita | 8 g | 51 g |
Proteiini | 1 g | 5 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 7.5 g |
Suola | 0.9 g | 5.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.