
Kinkku-pinaattipiirakka fetajuustolla
Superior savukinkku 180 g50min (josta aktiivista 15min)
8
Helppo
Ainekset
- 1 kpl pkt (380 g) suolainen piirakkapohja (pakaste)
- 2 tl öljyä vuoan voiteluun
- 1 kpl Snellman Superior savukinkku 180 g
- 200 g fetajuustoa
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 200 g pinaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 300 g ranskankermaa
- 2 kpl kananmunaa
- 2 tl yrttiseokoitusta
- 1 tl mustapippuria
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele vuoka ja painele se halkaisijaltaan 26 cm kokoiseen pyöreään piirakkavuokaan.
-
Murenna pohjalle puolet fetajuustosta.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele kinkku.
-
Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista kunnes ne ovat menneet kasaan.
-
Laita pannun sisältö ja hienonnettu kinkku kulhoon. Lisää ranskankerma ja kananmunat. Mausta yrttisekoituksella, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita ja kaada seos piirakkavuokaan fetajuuston päälle. Murenna päälle loput fetajuustosta.
-
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 175 g | |
---|---|---|
Energia | 1033 kJ / 248 kcal | 1807 kJ / 435 kcal |
Rasva | 18.3 g | 32 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.6 g | 16.8 g |
Hiilihydraatit | 12.3 g | 21.6 g |
- josta sokereita | 2.1 g | 3.7 g |
Proteiini | 9 g | 16 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 2.4 g |
Suola | 1.3 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.